Μαγιορκίνης: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία – Θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες για μήνες
Η όποια κανονικότητα είναι επισφαλής αν δεν επιτύχουμε ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
Παρά τη συρρίκνωση της πανδημίας τις τελευταίες μέρες, δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα, σύμφωνα με όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.
Στο «καυτό» ερώτημα του πότε θα επανέλθει η πλήρης κανονικότητα, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε πως για μερικούς μήνες ακόμα θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests.
Σημείωσε πως ο καλός καιρός βοηθάει, καθώς μειώνει κατά 20% τη μετάδοση του ιού, αλλά αυτό δεν αρκεί. Όπως είπε, η όποια κανονικότητα είναι επισφαλής αν δεν επιτύχουμε ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
Συρρικνώνεται η πανδημία
Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση σε όλους τους κρίσιμους δείκτες.
Η πίεση στο ΕΣΥ μειώθηκε, καθώς υπήρξαν 13% λιγότεροι ασθενείς σε ΜΕΘ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, μειώθηκαν και οι εισαγωγές την περασμένη εβδομάδα, ενώ σταθερά τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα.
Οι νέες μολύνσεις «έπεσαν» κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς είχαμε περίπου 400 κρούσματα.
Τέλος, και οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 16%.
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442