Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με αθλητικά παπούτσια τα νέα βήματα προς την καθημερινότητα - Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν

Με αθλητικά παπούτσια τα νέα βήματα προς την καθημερινότητα – Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν

Νέες ανακοινώσεις για άρση περιοριστικών μέτρων αναμένεται να γίνουν στην επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας. Σειρά φαίνεται να παίρνουν τα γυμναστήρια ενώ η μουσική επιστρέφει στα μπαρ

Νέες ανακοινώσεις για άρση περιοριστικών μέτρων αναμένεται να γίνουν αύριο, Παρασκευή, στην επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη και την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ η Ελλάδα ολοκληρώνει την δεύτερη εβδομάδα της μετα-lockdown εποχής.

Στα «καυτά» θέματα για τα οποία αναμένεται να αποφανθεί η Επιτροπή Λοιμωξιωλόγων είναι η επιστροφή μουσικής στα καταστήματα εστίασης, και η διατήρηση ή όχι της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία ξεκινάει στις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ακόμη και αν για τα παραπάνω η Επιτροπή δεν δώσει πράσινο φως, θα μπορεί κανείς να εκτονώσει τα νεύρα του στα γυμναστήρια, που όπως όλα δείχνουν από Δευτέρα θα ανοίξουν τις πόρτες τους ή να «ξεχαστεί» παρακολουθώντας ήδη από αύριο κάποια συναυλία ή θεατρική παράσταση, αφού επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα.

Οι τουρίστες πρέπει να βρουν την Ελλάδα που ξέρουν

Πάντως, εκτός αρνητικού απροόπτου και επικίνδυνου αιφνιδιασμού της πανδημίας, όλα δείχνουν ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε αναμένεται και ο μεγάλος όγκος τουριστών, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της και θα έχει ξαναβρει τους ρυθμούς της.

Σύμμαχοι του κυβερνητικού σχεδίου για επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριότητων, καθώς και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα, τα self tests, το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό και φυσικά τα εμβόλια.

Χαρακτηριστική η αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη «έχουν ήδη ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η χώρα να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ διαψεύδοντας τις ντόπιες Κασσάνδρες υιοθέτησε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωρά στην εφαρμογή ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις ευρωπαίων πολιτών».

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εισηγείται την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Ωστόσο, η όποια παράταση της ελευθερίας στο ωράριο κυκλοφορίας θα ισχύσει πιθανότατα από 15 Ιουνίου και μετά, ενώ το ζήτημα θα εξεταστεί από την επιτροπή στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που τρέχει.

Τα μπαρ πατάνε «play»

Νωρίτερα όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για ποτό μετά μουσικής ήδη από το Σάββατο, ωστόσο ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη Bild ακύρωσε την ελπίδα αυτή.

«Θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται. Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες. Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό. Υπάρχει ένας απλός λόγος. Όταν ακούγεται μουσική, ο κόσμος μιλάει πιο δυνατά. Θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι και αναμένω επίσης πως το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί. Επομένως, θα έλεγα ότι κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αύξηση καλεσμένων σε δεξιώσεις

Δεδομένη, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, του MEGA, θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, καθώς από την 1η Ιουνίου αναμένεται όριο 100 ατόμων. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ένθερμος οπαδός και εισηγητής της αύξησης του αριθμού τους είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια.

Παίρνουν φωτιά οι διάδρομοι

Απόφαση που έχει πλέον «κλειδώσει» φαίνεται να είναι το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου οι ανακοινώσεις, τόσο για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, τη Δευτέρα, όσο και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται σε αυτά, θα γίνουν αύριο, Παρασκευή, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, με τους ανθρώπους του κλάδου να παραπονούνται πως αν όντως είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα, έπρεπε ήδη να γνωρίζουν τους όρους και τους κανόνες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024