Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελώνη: Έτοιμη να εφαρμόσει το ψηφιακό πιστοποιητικό η Ελλάδα - Αύριο η παρουσίαση

Πελώνη: Έτοιμη να εφαρμόσει το ψηφιακό πιστοποιητικό η Ελλάδα – Αύριο η παρουσίαση

Η Ελλάδα θα εφαρμόσει νωρίτερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού με τις χώρες που θα είναι έτοιμες

Παρουσιάζεται αύριο από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο αναμένεται να εφαρμόσει η ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

Στην παρουσίαση θα παραστεί ο πρωθυπουργός, ενώ θα παρεβρεθούν ο Σαρλ Μισέλ και ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η κα. Πελώνη χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ έκανε δεκτή την πρόταση του πρωθυπουργού και θα προχωρήσει στην υιοθέτηση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού. Έγιναν πάνω από 2.206.000 εμβολιασμοί, περισσότεροι από 3.416000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί και 1.880.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου.

Είναι μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας από την οποία θα ωφεληθούν, όχι μόνο ο κόσμος της τουριστικής βιομηχανίας και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και η οικονομία και η κοινωνία στο σύνολό της

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να παρουσιάσει το ψηφιακό πιστοποιητικό

Όπως επισήμανε η κα. Πελώνη, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πιστοποιητικό και σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα με τις χώρες τις ευρωπαϊκές που είναι έτοιμες.

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση, η κα. Πελώνη πρόσθεσε πως το πιστοποιητικό θα εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ηδη συζητάμε διμερώς εφαρμόζουμε πιλοτικά το λεγόμενο green pass και στην πορεία θα δούμε και σε τι άλλες διμερείς συμφωνίες θα προχωρήσουμε».

Επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα

Ως προς την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανέφερε πως αύριο, Παρασκευή, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα, όπως επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προσθέοντας πως μέλημα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Όπως είπε «Έχουν ήδη ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ διαψεύδοντας τις ντόπιες Κασσάνδρες υιοθέτησε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωρά στην εφαρμογή ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις ευρωπαίων πολιτών».

Για τους εμβολιασμούς

Σημαντικό όπλο στην πορεία επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που ανέστειλε η πανδημία, είναι η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ, που ήδη διανέμονται δωρεάν -ένα για κάθε εβδομάδα- στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι ένα εργαλείο προστασίας και επιδημιολογικής επιτήρησης, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, καιροφυλακτεί και επιβάλλει συνεχή επαγρύπνηση.

Σύμμαχός μας στην επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και –κυρίως– ασπίδα προστασίας για τον καθένα χωριστά είναι ο εμβολιασμός. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα με εντατικούς ρυθμούς. Έγιναν ήδη πάνω από 5.206.000 εμβολιασμοί και συνεχίζουμε. Περισσότεροι από 3.416.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 1.880.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Από χθες Τετάρτη άνοιξε και η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 35-39 ετών για εμβολιασμό με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Από το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-34.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων, των διαμενόντων και των εργαζομένων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 19 νησιά, έτσι ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό πλήρης εμβολιαστική κάλυψη σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα.

Χτίζουμε ήδη -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Είναι ωστόσο ανάγκη, όσοι έχουμε εμβολιαστεί να μιλήσουμε για την εμπειρία μας σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και ιδίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024