Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Boat Tail: Σε καλοκαιρινή διάθεση

Rolls-Royce Boat Tail: Σε καλοκαιρινή διάθεση

H βρετανική φίρμα σίγουρα δεν υπολείπεται σε ιδέες για one-off εκδόσεις με την τελευταία της σειράς να αντλεί έμπνευση από τον εξίσου πολυτελή κόσμο τον γιοτ.

Όσα εκπροσωπεί μια φίρμα όπως η Rolls-Royce θα μπορούσαν να αποδειχθούν τροχοπέδη σε ό,τι αφορά την ευρηματικότητα. Η Boat Tail αποδεικνύει ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο με τη βρετανική φίρμα να βρίσκει ιδανική έμπνευση στο εξίσου ακριβοθώρητο σύμπαν τον πολυτελών σκαφών, δημιουργώντας μια ακόμα one-off όσο και ιδιαιτέρως γοητευτική όσο και καλοκαιρινή ειδική έκδοση.

Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε το 2017 η Rolls-Royce Sweeptail, η Boat Tail υιοθετεί ένα σαφώς πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που ενσωματώνει στη σχεδίασή της στοιχεία εμπνευσμένα από γιοτ και powerboats.

Σε αντίθεση ωστόσο με ό,τι θα πίστευε κανείς το συγκεκριμένο μοτίβο δεν είναι ξένο στην Rolls-Royce καθώς ο πελάτης που παρήγγειλε την συγκεκριμένη έκδοση είναι επίσης ιδιοκτήτης της Rolls-Royce Phanton II Boat Tail του μακρινού 1932 που είχε ανάλογη έμπνευση.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια οι επιρροές προέρχονται από τα σύγχρονα γιοτ όπως για παράδειγμα το παρμπρίζ που σχεδιάστηκε στα πρότυπα των powerboats. Αντιθέτως το πίσω τμήμα θυμίζει αρκετά τον μακρινό πρόγονό της και deck σκάφους δοσμένο βέβαια με τα πιο ακριβά υλικά, εν προκειμένω  μαόνι. Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις των Βρετανών ο στόχος είναι η «δημιουργία μιας αίσθησης ότι πίσω από την ουρά της Boat Tail βρίσκεται η θάλασσα και ένας εξωλέμβιος κινητήρας»- ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Με το πάτημα ενός κουμπιού το πίσω ξύλινο deck αναδιπλώνεται στα δύο, αποκαλύπτοντας ένα υπερπλήρες σετ πικνίκ αποτελούμενο από ασημένια σκεύη, κρυστάλλινα ποτήρια και ένα mini bar ειδικά σχεδιασμένο για να φιλοξενεί μπουκάλια σαμπάνιας Armand de Brignac. Τον εκδρομικό εξοπλισμό συμπληρώνει μια ομπρέλα θαλάσσης αλλά και περιστρεφόμενα τραπεζάκια cocktail.

Σε ό,τι αφορά τα πιο αυτοκινητιστικά της μέρη, η Boat Tail διαθέτει μια μεταλλική αφαιρούμενη οροφή η οποία με δεδομένο ότι ο χώρος του πορτ μπαγκάζ είναι πλήρως κατειλημμένος δεν έχει χώρο αποθήκευσης. Για αυτό ακριβώς το λόγο οι σχεδιαστές της Rolls-Royce προέβλεψαν ένα υφασμάτινο κάλυμμα που θα προφυλάξει τους επιβαίνοντες σε περίπτωση που ο καιρός δεν αποδειχθεί σύμμαχος στις εξορμήσεις τους.

Αναμενόμενα για την ναυτική αυτή παραλλαγή, η απόχρωση που έχει επιλεχθεί είναι μια μεταλλική μπλε και συνδυάζεται με αντίστοιχων χρωματισμών επενδύσεις στο εσωτερικό αλλά και ζάντες Στις λεπτομέρειες αξίζει να σημειωθεί ότι τα μπροστινά καθίσματα είναι πιο σκούρα από τα πίσω σε μια προσπάθεια της βρετανικής φίρμας να επισημάνει με αυτόν τον τρόπο τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της έκδοσης.

Στο εσωτερικό παρεπιδημούν επίσης δύο βάσεις στήριξης για ρολόγια συγκεκριμένου οίκου προκειμένου να φιλοξενούν τους χρονογράφους οδηγού και συνοδηγού ενώ το custom made παζλ συμπληρώνεται από μια ειδικά σχεδιασμένη θήκη στο “ντουλαπάκι” προκειμένου ο ιδιοκτήτης να τοποθετεί την αγαπημένη του γραφίδα.

Τα υπόλοιπα στοιχεία του εσωτερικού υπακούν στο γνωστό μοτίβο των Rolls με κυρίαρχα τα εξαιρετικό ακριβό ξύλο, το πανίσχυρο σύστημα κλιματισμού σχεδιασμένο για να υπερβαίνει τον ανοιχτό χαρακτήρα της έκδοσης και το αντίστοιχου σχεδιασμού ηχοσύστημα των 15 ηχείων.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, η Boat Tail βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του αλουμινένιου χωροδικτυώματος της Phantom που έχει επιμηκυνθεί ώστε να υποστηρίξει το μήκος των 5,8 μέτρων και το διαφορετική διάταξη. Στο ρόλο του κινητήρα ο γνώριμος V12 των 6,75 λίτρων o οποίος αποδίδει 571 ίππους και 900 Nm ροπής.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024