Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιοβάνοβιτς δεν χρειάζεται «μαντρόσκυλο» αλλά υποστήριξη

Ο Γιοβάνοβιτς δεν χρειάζεται «μαντρόσκυλο» αλλά υποστήριξη

Η ύπαρξη ενός γενικού αρχηγού που θα κάνει τον... κακό αστυνομικό στα αποδυτήρια έχει ξεπεραστεί από το ίδιο το ποδόσφαιρο

Βέτο στην πρόσληψη ενός γενικού αρχηγού, ο οποίος θα παρεμβαίνει στα αποδυτήρια, έθεσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στις συζητήσεις που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο Σέρβος κατέστησε σαφές ότι η επιβολή της πειθαρχίας στους παίκτες αφορά τον ίδιο και τους συνεργάτες του και όχι κάποιο άλλον.

Εξυπακούεται ότι η αντίδραση του Γιοβάνοβιτς ήταν αυτονόητη και αναμενόμενη. Κανένας νέος προπονητής σε μία ομάδα δεν θα δεχόταν να προσληφθεί κάποιος ο οποίος θα είχε ως αρμοδιότητα τον έλεγχο της συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών. Διότι θα ήταν μία έμμεση παραδοχή της αδυναμίας του κόουτς, προτού καν αναλάβει τα καθήκοντα του.

Από την άλλη, το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει ξεπεράσει την παρουσία ανθρώπων με την αποστολή να παριστάνουν τους… κακούς αστυνομικούς στα αποδυτήρια. Πλέον, η πειθαρχία επιβάλλεται με την εύρυθμη λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού. Ένας παίκτης ο οποίος δρα σε ένα περιβάλλον που όλα κυλούν ρολόι, ξέρει πως σε κάθε παράβαση του θα υποστεί τις συνέπειες. Αντίθετα, το ίδιο πρόσωπο σε… ένα ξεχαρβαλωμένο Σύλλογο, που δεν λειτουργεί τότε, θα έχει μία τελείως διαφορετική συμπεριφορά.

Για να βοηθήσει ο Παναθηναϊκός τον Ιβάνοβιτς στην επιβολή της πειθαρχίας, δεν χρειάζεται να ρίξει δίπλα του… ένα μαντρόσκυλο. Αλλά προέχει να οργανωθεί σωστά, να λειτουργήσει με τα στάνταρ των κορυφαίων ευρωπαϊκών clubs και να μην νιώθει ο καθένας πως μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει. Απλή είναι η λύση, αλλά και δύσκολη συνάμα.

Περαιτέρω, ο Γιοβάνοβιτς δεν πρέπει να έχει κανένα λόγο στη διοικητική στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτά τα ζητήματα σε κανονικές συνθήκες αφορούν τον ιδιοκτήτη και μόνο. Ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να δημιουργήσει μία δομή που θα διασφαλίζει μία συνέχεια στον Παναθηναϊκό και δεν θα εξαρτάται από τον Γιοβάνοβιτς, τον Ρόκα, τον Δώνη, τον Νταμπίζα και ούτω καθεξής.

Αλλιώς, ακόμα και αν ο Γιοβάνοβιτς βγει ως προπονητική επιλογή, μακροπρόθεσμα ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να διαχειριστεί τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλη την περίοδο του Αλαφούζου.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024