Μεγάλη σημασία έχει η πρόοδος του εμβολιασμού και η στήριξη των τρίτων χωρών

Στη σημασία που έχει η διεθνής πρωτοβουλία για την προώθηση των εμβολίων στις φτωχότερες χώρες (Covax) αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, αναφέρθηκε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σλτς.

Ο κ. Σολτς τόνισε ότι το μεγάλο διεθνές καθήκον είναι τώρα να οργανωθεί ο εμβολιασμός έτσι ώστε όλες οι φτωχότερες χώρες να μπορέσουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους.

«Αυτό απαιτεί αλληλεγγύη και οικονομική υποστήριξη. Η Γερμανία δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά στη διεθνή πρωτοβουλία για την προώθηση των εμβολίων κορονοϊού στις φτωχότερες χώρες (Covax). Ελπίζω ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν με παρόμοια ποσά», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών στο πλάισιο τηλεδιάσκεψης της «Πρωτοβουλίας Παγκόσμιων Λύσεων» (Global Solutions Initiative) η οποία συμβουλεύει την G20 για παγκόσμια προβλήματα.

Βλέπω ήδη σημάδια ανάκαμψης

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τόνισε ότι «η πρόοδος του εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσει επίσης τη γερμανική οικονομία να σταθεί στα πόδια της.»

» Βλέπω ήδη σημάδια οικονομικής ανάκαμψης σε διεθνές επίπεδο, η οποία υποστηρίζεται από τα κρατικά προγράμματα βοήθειας. Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της πανδημίας, αναμένω μια μεγάλη ανάκαμψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr