Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον: Πρώην σύμβουλος «καρφώνει» τον Βρετανό πρωθυπουργό - «Αποκαλούσε τον ιό Kung - Flu και δεν πίστευε στον κίνδυνο»

Μπόρις Τζόνσον: Πρώην σύμβουλος «καρφώνει» τον Βρετανό πρωθυπουργό – «Αποκαλούσε τον ιό Kung – Flu και δεν πίστευε στον κίνδυνο»

Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, καταθέτει σήμερα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής που διερευνά τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία, και σύμφωνα με την Daily Mail θα «κάψει» τον πρωθυπουργό.

Οι βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες της βρετανικής κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, θα ακούσουν σήμερα τον πρώην σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον, που αναμένεται να «καρφώσει» τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, o Ντόμινικ Κάμινγκς, που είναι εδώ και μήνες στα μαχαίρια με τον Τζόνσον, θα δείξει τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους, λόγω της απροθυμίας του να επιβάλει έγκαιρα ένα δεύτερο lockdown στο δεύτερο κύμα του κοροναϊού. Επιπλέον, ο Κάμινγκς θα ισχυριστεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον καθυστέρησε να αντιδράσει στην πανδημία τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς επειδή βρισκόταν σε «παρατεταμένες διακοπές» με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο Κάμινγκς θα εξαπολύσει «ισχυρισμούς βόμβα».

Ο Mπόρις Τζόνσον αναφερόταν στον κορωνοϊό ως «Kung-Flu» και είχε προσφερθεί (προτού νοσήσει από Covid-19) να μολυνθεί live στην τηλεόραση για να «δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται ο κόσμος», θα πει σήμερα ενώπιον Βρετανών βουλευτών ο Ντόμινικ Κάμινγκς.

Διαβάστε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Ανεξάρτητη έρευνα κατά του Βρετανού πρωθυπουργού για ισλαμοφοβία

Ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον αναμένεται να κατηγορηθεί από συντηρητικούς βουλευτές ότι χρησιμοποιεί τη σημερινή του εμφάνιση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής για να πάρει εκδίκηση για την απόλυσή του τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ενεπλάκη σε μια «αναμέτρηση ισχύος» με την Κάρι Σίμοντς, από την οποία βγήκε χαμένος.

Η πλευρά των Εργατικών πάντως αναμένεται να εκμεταλλευτεί την κατάθεσή του, παρουσιάζοντάς την ως ένα επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να κάνει περισσότερα για να σώσει ζωές, αλλά απέτυχε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Κάμινγκς θα ισχυριστεί σήμερα ότι ο Τζόνσον:

– Είχε διαφωνήσει με τους σκληρούς περιορισμούς κατά της Covid-19, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι «σκοτώνει μόνο 80χρονους»

– Είχε πει όντως «όχι άλλα γ@@@να lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες»

– Είχε πει ότι μετάνιωνε που διέταξε υπό πίεση την επιβολή lockdown, αφού η οικονομική ζημιά ήταν πιο καταστροφική από την απώλεια ζωών

Η κατάθεση του Κάμινγκς ενώπιον της μικτής επιτροπής αναμένεται να διαρκέσει 4 ώρες, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Ο όρος «Kung-Flu» που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Τζόνσον για τον κοροναϊό (σύμφωνα με όσα θα καταθέσει ο Κάμινγκς) είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο του 2020, όταν η πανδημία δεν είχε χτυπήσει ακόμα με την πλήρη της ισχύ την Αμερική, αλλά είχε ήδη στοιχίσει 40.000 ζωές στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζει η Daily Mail.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις για τη χρήση αυτού του ρατσιστικού χαρακτηρισμού, καθώς θεωρήθηκε ως απόπειρα να αποδώσει ευθύνες για την πανδημία στην Κίνα.

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει όμως και ο ισχυρισμός του κ. Κάμινγκς ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρόθυμος να μολυνθεί με Covid-19 για να καθησυχάσει το κοινό. Συγκεκριμένα, ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργός θα πει ότι Τζόνσον έκανε επανειλημμένα το εξής σχόλιο:

«Θα πω στον Κρις Γουίτι (αρχίατρος της Αγγλίας) να μου κάνει ένεση [με τον ιό] live στην εθνική τηλεόραση, για να δουν όλοι ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Μπόρις Τζόνσον νόσησε σοβαρά με Covid-19 και νοσηλεύτηκε και στην Εντατική.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024