Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού μετά τις καταγγελίες για πλαστογραφία

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού μετά τις καταγγελίες για πλαστογραφία

Σε ρυθμούς σκανδάλων η πολιτική σκηνή της Κύπρου, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Επίτροπος Εθελοντισμού, φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο λυκείου αλλά και το πτυχίο πανεπιστημίου για να διοριστεί στη θέση στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας από το 2008.

Την παραίτησή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υπέβαλε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη.

Η παραίτηση του κ. Γιαννάκη έγινε γνωστή έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, που ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας προχώρησε σε καταγγελία προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, μέσω της οποίας ζητά να εξεταστεί τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη, που φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο του λυκείου αλλά και πτυχίο (το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ουδέποτε απέκτησε) και τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να προσληφθεί παράτυπα στον Οργανισμό Νεολαίας (ΟΝΕΚ).

Στον ΟΝΕΚ προσελήφθη αρχικά το 1996 και μονιμοποιήθηκε το 2007, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2008 διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας. Λίγες ημέρες πριν, το Σχέδιο Υπηρεσίας του Λειτουργού Νεολαίας είχε τροποποιηθεί, με την προσθήκη, στα απαιτούμενα προσόντα, του πτυχίου της Πολιτικής Μηχανικής, το οποίο φερόταν να κατείχε ο κ. Γιαννάκης και πληρούσε τα προσόντα.

Στις 20-5-2013 ο κ. Αναστασιάδης τον διόρισε Επίτροπο Εθελοντισμού.

Στο σχετικό δημοσίευμά της με ημερομηνία 26-5-2021, η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι στην επιστολή του προς τον Αρχηγό, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει πως κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιαννάκη δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, διενεργήθηκε έλεγχος στον προσωπικό φάκελό του στον ΟΝΕΚ.

Ο κ. Γιαννάκη είναι γιος βουλευτή και στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ. Μάλιστα διετέλεσε και Πρόεδρος του Τμήματος Νέων Επιστημόνων του κόμματος, συμμετέχοντας σε συνέδρια στο εξωτερικό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024