Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσός: «Έσπασε» το όριο των 1.900 δολαρίων

Χρυσός: «Έσπασε» το όριο των 1.900 δολαρίων

Με την ανησυχία για τον πληθωρισμό και την αντίδραση της Fed να διατηρεί τη νευρικότητα στις χρηματιστηριακές αγορές, οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του χρυσού που άγγιξε νέο υψηλό τετραμήνου

Νέο υψηλό τετραμήνου «έπιασε» σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς αρκετοί επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη στις χρηματιστηριακές αγορές φοβούμενοι τους κλυδωνισμούς που προκαλούν οι φόβοι για τον πληθωρισμό, επιλέγοντας την ασφάλεια των commodities και δη, του πολυτιμότερου μετάλλου.

Είχε προηγηθεί ένα διάστημα υποχώρησης της τιμής του με φόντο τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας και τα θετικά μηνύματα για την επιστροφή στην κανονικότητα χάρη στους εμβολιασμούς. Όμως, η αναζωπύρωση της συζήτησης για τον πληθωρισμό και την αντίδραση της Fed άλλαξε τα δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίτερα ο χρυσός “έσπασε” το ψυχολογικό όριο των 1.900 δολαρίων την ουγγιά και μάλιστα φτάνοντας ως και στα 1.904,12 στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στα επίπεδα αυτά τα κέρδη του για το μήνα ξεπερνούν το 7%, που σημαίνει πως ο Μάιος πιθανότατα θα είναι ο καλύτερος μήνας για το πολύτιμο μέταλλο από τον περασμένο Ιούλιο.

Βέβαια, κατά πόσο το ράλι αυτό θα έχει διάρκεια δεν είναι βέβαιο, με τους αναλυτές να παρουσιάζουν αντικρουόμενες απόψεις.

Για παράδειγμα η UBS σε σημείωμα της ανάφερε πως θεωρεί ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ θα καταλαγιάσουν τους επόμενους μήνες, δικαιώνοντας την μετριοπαθή στάση της Fed και άρα τη διατήρηση της σημερινής νομισματικής πολιτικής και αυτό θα δημιουργήσει και πάλι καθοδικές πιέσεις, τους επόμενους μήνες, στην τιμή του χρυσού. Αν και για την ώρα το ράλι… καλά κρατεί!

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024