Βραζιλία: Συνελήφθη ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» – Είχε δραπετεύσει από την οροφή της φυλακής
Ο γνωστός στις αρχές μαφιόζος, φέρεται να είναι το αφεντικό συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία. Ήταν καταζητούμενος μετά την απόδρασή του από τις φυλακές της Ουρουγουάης πριν από περίπου δύο χρόνια.
Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας ο επονομαζόμενος «βασιλιάς της κοκαΐνης», Ρόκο Μοράμπιτο.
Ο γνωστός στις αρχές μαφιόζος, φέρεται να είναι το αφεντικό συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία. Ήταν καταζητούμενος μετά την απόδρασή του από τις φυλακές της Ουρουγουάης πριν από περίπου δύο χρόνια.
Ο Ρόκο Μοράμπιτο, αρχηγός της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, συνελήφθη μαζί με άλλον έναν φυγά Ιταλό, η ταυτότητα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, έπειτα από «κοινή έρευνα» των αρχών της Βραζιλίας και της Ιταλίας, ανέφερε η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το είχε σκάσει από τη φυλακή – Είχε κάνει… τρύπα στην στέγη
Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου», συνελήφθη στην Ουρουγουάη το 2017 έπειτα από δεκαετίες στην παρανομία και το κυνηγητό με τις Αρχές. Τότε, περίμενε την έκδοση του στην Ιταλία για διεθνείς κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών.
Ωστόσο, το αφεντικό της μαφίας διέφυγε από τη στέγη της φυλακής στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, στο Μοντεβίντο το 2019, αφού έκανε μια τρύπα μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους. Πλέον, αντιμετωπίζει 30 χρόνια φυλάκισης. Κατά την απουσία του είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 28 ετών από ιταλικό δικαστήριο το 2015, η ποινή όμως αργότερα αυξήθηκε σε 30 χρόνια.
Εμπόριο όπλων, πορνεία, εκφοβισμός
Ο Μοραμπίτο είναι στο ραντάρ των αστυνομικών της Ιταλίας από το 1994, όταν είχε πιαστεί στα πράσα να πληρώνει 13 δισεκατομμύρια λιρέτες (8 εκατομμύρια δολάρια) για να εισαγάγει σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνης, ανέφερε η εφημερίδα Corriere della Sera.
Η περιβόητη μαφία Ndrangheta της Ιταλίας θεωρείται ότι διευθύνει μεγάλο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης στην Ευρώπη από την Καλαβρία στα νοτιοδυτικά της χώρας. Ασχολείται επίσης με το εμπόριο όπλων, την πορνεία και τον εκβιασμό.
Ο Μοραμπίτο χάραξε για πρώτη φορά τη φήμη για τον εαυτό του ως βασιλιά της κοκαΐνης αφού έφτασε στο μοντέρνο Μιλάνο από τη γενέτειρά του στην φτωχή νότια περιοχή της Καλαβρίας της Ιταλίας σε ηλικία 23 ετών. Με το παρατσούκλι «U Tamunga», που σχετίζεται με ένα γερμανικό στρατιωτικό όχημα, το DKW Munga, ο νεαρός Morabito έγινε κεντρικό πρόσωπο στο Μιλάνο.
Πηγή: Dailymail
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442