Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογικές ανησυχίες ξανά στην Κουμουνδούρου και περιοδείες Τσίπρα

Εκλογικές ανησυχίες ξανά στην Κουμουνδούρου και περιοδείες Τσίπρα

Νέος κύκλος περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα, με αφετηρία την Ηλεία n Οι κάλπες μπαίνουν ως δυνατό σενάριο λόγω Ταμείου Ανάκαμψης, τουρισμού, που θα είναι καλύτερος από το 2020, αλλά και λόγω των δικών τους χαμηλών πτήσεων στα δημοσκοπικά

Με αφετηρία την Ηλεία, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά, εκτός απροόπτου, την πρώτη του περιοδεία στην περιφέρεια μετά την άρση του λοκντάουν. Στις 11.30 το πρωί θα ξεκινήσει με σύσκεψη με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δημαρχείο Πύργου. Ενώ θα τελειώσει στις 17.30 συνομιλώντας με νέους εργαζομένους, φοιτητές, αγρότες και επαγγελματίες στην Κουρούτα. Η πιο απλή ανάγνωση θα ήταν πως εν όψει θέρους αλλά και τώρα που στο τούνελ της άρσης της συλλογικής μας περιπέτειας υπάρχει προοπτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλει μια «υποδοχή πλήθους» για να επικαιροποιήσει την εικόνα του.

Μια πιο προσεκτική όμως ανάγνωση λαμβάνει υπόψη της πως τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου έχει συζητηθεί εκ νέου πως ο εκλογικός αιφνιδιασμός από τον Πρωθυπουργό είναι στο τραπέζι. Αρα και το ταξίδι στην Ηλεία υπάγεται σε έναν εκλογικό συναγερμό που αθόρυβα διατηρείται στην αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας δεν θεωρούσε πιθανό το ενδεχόμενο. Την άποψη μιας πιθανής κάλπης μοιράζονται καιρό πάντως σταθερά οι πιο παλαιοί στο κόμμα, όπως ο Νίκος Φίλης και άλλοι. Και ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε γι’ αυτό ανοιχτά (Πρώτο Πρόγραμμα): «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση, θέλοντας να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς και αδιαφορώντας ή βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες της χώρας, ενδεχομένως να έχει πάνω στο τραπέζι ακόμη και το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, βλέποντας ότι από το φθινόπωρο μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτήν».

Οι κάλπες από την ηγετική ομάδα πάντως δεν μπαίνουν ως ενδεχόμενο απλώς για να γίνει πιο συνεκτικό το εσωτερικό τοπίο, στο οποίο έτσι κι αλλιώς ακόμη κυριαρχεί μορατόριουμ μεταξύ των ρευμάτων και των τάσεων. Μπαίνουν ως δυνατό σενάριο λόγω Ταμείου Ανάκαμψης, τουρισμού που θα είναι καλύτερος από το 2020 αλλά και λόγω των δικών του χαμηλών πτήσεων στα δημοσκοπικά που έτσι κι αλλιώς δεν περνούν απαρατήρητες από το στενό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. «Ο αυτοθαυμασμός και το success story που χτίζει η κυβέρνηση για τον εαυτό της δεν θα κρίνει τις εκλογές. Η πραγματικότητα είναι αυτή που καθορίζει και την πορεία προς εκλογές και τα αποτελέσματα» είπε η προεδρική Ολγα Γεροβασίλη (Θέμα fm) αποτυπώνοντας την οριζόντια υποψία του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες.

Εδώ προστίθεται ένας επίσης αρμός στον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου. Το αντάρτικο στη Βουλή, που έχει επιλέξει η κομματική ηγεσία, και που – όπως ανέφερε – θα σημαίνει πως θα προσέρχεται η ΚΟ του κανονικά στις συνεδριάσεις, υπάγεται επίσης στη νέα στρατηγική. Το στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα διαβάζει επίσης τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, με αφορμή το πρόσφατο «όχι» των Μαριέττας Γιαννάκου και Ολγας Κεφαλογιάννη για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, αλλά και από την άλλη την ηχηρή διαφοροποίηση του Κώστα Τζαβάρα κατά της συγχώνευσης των τμημάτων Γεωπονίας Αμαλιάδος και Μουσειολογίας Πύργου στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σύμφωνα με μια ανάγνωση, ο Τσίπρας ξεκινάει περιοδεία στην Ηλεία για να μετρήσει και αυτή την τοπική δυσαρέσκεια.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024