Στην φετινή Biennale της Βενετίας, ο Giuseppe Penone σε συνεργασία με τον Chus Martínez εγκατέστησε το έργο «The Listener», μια λεύκα που λικνίζει μια βαριά πέτρα ανάμεσα στα κλαδιά της, φυτεμένη στα νερά της Βενετίας. το έργο που ονομάζεται «Idee di Pietra – Οlmo» αντιπροσωπεύει μια συμβολική προτροπή του δυνητικού γενναιόδωρου ακροατή σε καθέναν από εμάς, αλλά είναι και ένα αφιέρωμα στη νέα φιλανθρωπική οργάνωση του Giuseppe.

View this post on Instagram

A post shared by NestArt (@nestart.it)

Ο Giuseppe Penone επέλεξε το δέντρο, γιατί για τον ίδιο, έχει τη σοφία να αφουγκράζεται καθώς έχει «ακούσει» τη γη και όλα τα ζωντανά όντα για αιώνες.

Είναι μια πρόσκληση για μια στιγμή προβληματισμού σχετικά με τη ζωτικότητα και τη μαγεία του τι μπορεί να φέρει η ακρόαση στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο. Το έργο ανοίγει μια παγκόσμια συνομιλία σχετικά με το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρους για ακρόαση στην κοινωνία του 21ου αιώνα σε σχέση με το θέμα της μπιενάλε «πώς θα ζήσουμε μαζί;»

Αυτό το όμορφο έργο μεταφέρει το όραμα του ιδρύματος Vulsat να κάνει την ποιότητα της επαφής μας απαραίτητο κομμάτι στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων του κόσμου. Ιδρύθηκε το 2020, το Vulsat Foundation προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να διαδώσει την ικανότητα γενναιόδωρης ακρόασης και αυτό το έργο σηματοδοτεί την έναρξη του ιδρύματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr