Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στα Γεράνια Όρη: «Τρεις οικισμοί κινδυνεύουν με πλημμυρικά φαινόμενα»

Φωτιά στα Γεράνια Όρη: «Τρεις οικισμοί κινδυνεύουν με πλημμυρικά φαινόμενα»

Η καταστροφή των Γερανίων τόσο από τη φωτιά του 2018 όσο και από την πρόσφατη πυρκαγιά απειλεί το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής που δεν έχει δυνατότητα να χάσει πνεύμονες οξυγόνου.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία και την Αττική, το βλέμμα είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα και στις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο οικοσύστημα της περιοχής και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Προστασίας – ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στη διαχείριση των δασών και στα αντιπλημμυρικά μέτρα.

Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση. «Να έχουμε το νου μας ότι τουλάχιστον τρεις οικισμοί, αν έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, θα έχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα». Και όπως είπε, χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις με έργα που θα υποβοηθήσουν τη φύση.

«Εδώ έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με αφανισμό του δάσους στην Κινέτα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο Αλεποχώρι, το βόρειο τμήμα των Γερανίων. Τα Γεράνια το 2018 ουσιαστικά κάηκαν στο νότιο τμήμα και τώρα κάηκαν στο βόρειο τμήμα.

Έχουμε να κάνουμε με μια σταδιακή αποψίλωση και καταστροφή των δασών σε ένα ιδιαίτερο περιβαλλοντικό σύστημα που είναι η Αττική στα όρια της. Δεν έχει άλλη δυνατότητα να χάσει πνεύμονες οξυγόνου», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Η πιο καταστροφική της τελευταίας δεκαετίας

Συνύπαρξη γεωδυναμικών και υδρομετεωρολογικών φαινομένων

«Από εδώ και πέρα θα έχουμε πολλαπλές επιπτώσεις σε ένα σύστημα που είναι ο ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος. Για τρίτη φορά φέτος επιβεβαιώνουμε την κλιματική κρίση. Μια κρίση που επιβεβαιώνεται από τη συνύπαρξη γεωδυναμικών φαινομένων με υδρομετεωρολογικά φαινόμενα και δασικές πυρκαγιές και να κάνουν ένα εκρηκτικό σύνολο», επεσήμανε ο κ. Λέκκας.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024