Ονομάζεται επίσης ringxiety, έναν όρο που έχει συνθέσει ο ψυχολόγος David Laramie

Το σύνδρομο αυτό είναι η πεποίθηση ότι το τηλέφωνό σου χτυπάει (ενώ στην ουσία αυτό είναι απλώς μια ψευδαίσθηση του μυαλού σου) και το τσεκάρεις επανειλημμένα. Ονομάζεται επίσης ringxiety, έναν όρο που έχει συνθέσει ο ψυχολόγος David Laramie και συνδέεται με το σύνδρομο των ψευδών δονήσεων του κινητού,την λανθασμένη αίσθηση ότι το τηλέφωνό σου δονείται όταν βρίσκεται στην τσέπη σου.

Πόσο συνηθισμένο είναι;

Είναι πολύ συνηθισμένο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έρευνα της CBS, μία μελέτη που έγινε σε 290 Αμερικανούς φοιτητές, έδειξε ότι το 90% από αυτούς αισθανόταν μερικές φορές ότι το τηλέφωνό του χτυπούσε και το 40% δήλωσε πως τους συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Tι προκαλεί το σύνδρομο;

Σύμφωνα με τον The Independent, ο Dr. Robert Rosenberger στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γεωργίας ανέφερε ότι το φαινόμενο προκαλείται από «διδακτικές σωματικές συνήθειες». Όπως λέει :«Μέσω της σωματικής συνήθειας, το τηλέφωνό γίνεται πραγματικά μέρος του εαυτού σας και εκπαιδεύεστε ώστε να αντιλαμβάνεστε τις δονήσεις του τηλεφώνου ως εισερχόμενη κλήση ή κείμενο», εξηγεί. «Έτσι, εξαιτίας αυτού του είδους των συνηθειών, γίνεται πολύ εύκολο να παραπλανηθούν και άλλες παρόμοιες αισθήσεις».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr