Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φως του Στίβεν Αντωνάκου

Το φως του Στίβεν Αντωνάκου

H σύζυγός του, Ναόμι, η οποία συνεχίζει να διαδίδει το έργο του, μιλάει για τον διεθνή ελληνοαμερικανό καλλιτέχνη.

Το όνομά του έχει ήδη χαραχτεί στην Ιστορία της σύγχρονης τέχνης, καθώς ο Στίβεν Αντωνάκος (1926-2013) είναι ο καλλιτέχνης που ανέδειξε τις εικαστικές δυνατότητες του νέον, ενός υλικού που περί τα μέσα του 20ού αιώνα χρησιμοποιούσε κατ’ αποκλειστικότητα η διαφήμιση.

Ωστόσο η σύζυγός του, Ναόμι Αντωνάκου, διατηρεί τον χώρο όπου δημιούργησε και έζησε για σχεδόν μισό αιώνα, στην καρδιά του Μανχάταν, και εξακολουθεί να εργάζεται με αποστολή να διαδίδεται η κληρονομιά και η σπουδαιότητα του έργου του. A

υτό το διάστημα παρουσιάζεται και μια επιλεκτική αναδρομική (1960-2009) του Αντωνάκου στην γκαλερί Citronne στο Κολωνάκι, όπου φιλοξενούνται μεταξύ άλλων conceptual σχέδια της δεκαετίας του ’60, έργα πάνω σε περγαμηνή της δεκαετίας του ’80, ανάγλυφα έργα από ξύλο της σειράς «Αλφάβητος» ή η ενότητα των σκισμένων και ξανακολλημένων μεταξοτυπιών «Tears».

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου καταγράφει τις σκέψεις και τις αναμνήσεις της Ναόμι Αντωνάκου για αυτόν τον τόσο σημαντικό καλλιτέχνη, τον ευγενή άνδρα και τον, κατά βάση, περήφανο Ελληνα Αντωνάκο, ο οποίος επηρεάστηκε σε καθοριστικό βαθμό από την καταγωγή του.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024