Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Έρευνα για την Archegos ξεκινά η αρμόδια τραπεζική αρχή

Βρετανία: Έρευνα για την Archegos ξεκινά η αρμόδια τραπεζική αρχή

Η Prudential Regulation Authority έδωσε περιθώριο ενός μήνα σε σειρά τραπεζών, όπως η Credit Suisse, η UBS Group και η Nomura, να τις παραδώσουν όλες τις πληροφορίες για τις συναλλαγές τους με το fund, ενώ θα συνεργαστεί και με έτερες διεθνείς εποπτικές αρχές

Έρευνα για την έκθεση των τραπεζών στην κατάρρευση της Archegos Capital Management, που προκάλεσε ζημιές άνω των 10 δισ. δολαρίων αποφάσισε, κατόπιν πιέσεων, να ξεκινήσει και η αρμόδια εποπτική τραπεζική αρχή της Βρετανίας.

Ως πρώτο βήμα, η Prudential Regulation Authority ζήτησε από σειρά τραπεζών, όπως η Credit Suisse, η UBS Group και η Nomura Holdings, να τις παραδώσουν μέχρι τον επόμενο μήνα όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις συναλλαγές τους με την Archegos. Μεγάλο μέρος των συναλλαγών του hedge fund γίνονταν μέσω Λονδίνου.

Η κατάρρευση του Archegos, μέσα στο Μάρτιο, συγκλόνισε τις αγορές και πυροδότησε σειρά ερευνών σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως με το θέμα ασχολήθηκε προ ημερών και η ελβετική βουλή, με αφορμή την τεράστια ζημιά που υπέστη η ελβετική Credit Suisse, στο πλαίσιο μιας παρέμβασης στην τραπεζική αγορά που είναι σπάνια στη χώρα.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό η Prudential Regulation Authority θα συνεργαστεί με τις αντίστοιχες εποπτικές αρχές σε ΗΠΑ, Ελβετία και Ιαπωνία.

Στις ΗΠΑ, η SEC έχει ανοίξει ήδη έρευνα για την κατάρρευση της Archegos και προσωπικά τη δράση του αφεντικού της, Μπιλ Χουάνγκ, ενώ απαντήσεις αναζητά και η αρμόδια Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Πάντως, σε ομιλία του μέσα στην εβδομάδα, ο Τζόναθαν Χολ, της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποκάλυψε πως με αφορμή την υπόθεση η BoE εξετάζει την πιθανότητα να παρακολουθεί πιο αυστηρά τις συναλλαγές των τραπεζών με τα hedge funds, χωρίς ωστόσο να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024