
Μεσανατολικό: Γερμανία και Γαλλία χαιρετίζουν την επίτευξη εκεχειρίας
Ζητούν να «αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες» της σύγκρουσης
O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας χαιρέτισε σήμερα την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όμως εκτίμησε ότι πλέον “πρέπει να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες αιτίες” της σύγκρουσης.
“Είναι καλό που επετεύχθη εκεχειρία” και “δεν υπάρχουν πλέον θύματα”, έγραψε στο Twitter ο Μάας.
Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός απηύθυνε “ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αίγυπτο για τη μεσολάβησή της” ώστε να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.
“Τώρα έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να βρούμε μια λύση στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή”, τόνισε ο ίδιος.
Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν- Ιβ Λεντριάν, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη εκεχειρίας και ζήτησε “να ξεκινήσει μια πραγματική πολιτική διαδικασία”.
“Χαιρετίζω την κατάπαυση των εχθροπραξιών που επετεύχθη σήμερα το βράδυ”, επεσήμανε ο Λεντριάν, ενώ αναφέρθηκε “στον θεμελιώδη ρόλο της Αιγύπτου”.
“Η κλιμάκωση των τελευταίων ημερών υπογραμμίζει την ανάγκη να επαναληφθεί μια πραγματική πολιτική διαδικασία μεταξύ των πλευρών”, κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ
- Νέες αιχμές Τσουκαλά για Ντόκο: «Θα τον πάρει μαζί του ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ;»
- Και επίσημα ο Πέδρο Μαρτίνεθ διάδοχος του Σκαριόλο στη Ρεάλ Μαδρίτης
- Κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης στο δήμο Πέλλας
- Εσκί Σεχίρ: Η ιστορική αλήθεια χωρίς φλυαρίες και προχειρολογίες
- Μπλόκο της ΝΔ στις κλητεύσεις Ντίλιαν, Δημητριάδη για τις υποκλοπές – Σχέδιο συγκάλυψης στην Επιτροπή Θεσμών
- Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για Ντίλιαν και Δημητριάδη – Ενημέρωση για τις υποκλοπές ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης






