Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη πρόκληση ισραηλινού διπλωμάτη: Η Χαμάς, όπως οι ναζί, επιχειρεί την εθνοκάθαρση του εβραϊκού λαού

Απίστευτη πρόκληση ισραηλινού διπλωμάτη: Η Χαμάς, όπως οι ναζί, επιχειρεί την εθνοκάθαρση του εβραϊκού λαού

Για εθνοκάθαρση του εβραϊκού λαού από τη Χαμάς, την οποία συνέκρινε με τους Ναζί, έκανε λόγο ο ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ Γκιλάντ Ερντάν, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ Γκιλάντ Ερντάν αλληλοκατηγορήθηκαν χθες Πέμπτη για «γενοκτονία», στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αδιαφορία της Χαμάς»

«Στη σημερινή συζήτηση, εμείς δεν βλέπουμε την προάσπιση των στόχων που έχει θέσει ο ΟΗΕ αλλά μάλλον μια αδιαφορία της Χαμάς στον Χάρτη (σ.σ. του Οργανισμού) η οποία, όπως οι Ναζί, επιδίδεται στη γενοκτονία του εβραϊκού λαού», υποστήριξε ο ισραηλινός διπλωμάτης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Αυτή η συζήτηση χαρακτηρίζεται από την απάτη και το ψέμα» επειδή «η Χαμάς βάζει στο στόχαστρο πολίτες ενώ το Ισραήλ στοχοθετεί τους τρομοκράτες», επέμεινε.

«Η Χαμάς είναι μια τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση που εκτόξευσε περισσότερες από 4.000 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων τις 11 τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε ο Γκιλάντ Ερντάν.

Εχουν σκοτωθεί δεκάδες παιδιά

Από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας, σκοτώθηκαν 232 Παλαιστίνιοι – ανάμεσά τους 65 παιδιά και 39 γυναίκες, ενώ πάνω από 1.900 τραυματίστηκαν κατά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το ίδιο το Ισραήλ αναφέρει ότι έχει σκοτώσει «160 μαχητές/τρομοκράτες», στη Γάζα.

Από τη μεριά του Ισραήλ, οι απώλειες φτάνουν τα 12 άτομα, με εκατοντάδες τραυματίες από τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες, οι οποίες προκάλεσαν πανικό.

Ο ισραηλινός διπλωμάτης αποχώρησε από το αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης όταν ξεκίνησε την ομιλία του ο Ριγιάντ αλ Μάλικι.

«Ο κόσμος σιωπά»

«Πώς είναι δυνατόν μια δύναμη κατοχής να έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ενώ ο δικός μας, ο υπό κατοχή λαός, είναι το τίμημα αυτού του δικαιώματος;» διερωτήθηκε ο αλ Μάλικι.

«Ολόκληρος ο κόσμος σιωπά και κλείνει τα μάτια για τη γενοκτονία ολόκληρων παλαιστινιακών οικογενειών» συνέχισε.

«Ας σταματήσουμε αυτήν τη σφαγή», πρόσθεσε ο παλαιστίνιος υπουργός, ζητώντας και πάλι από τη διεθνή κοινότητα «να σταματήσει την ισραηλινή κατοχή» και «να αγωνιστεί εναντίον του εποικισμού».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024