Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Κορινθία: «Στάχτη» πάνω από 20.000 στρέμματα και καμένα σπίτια  - Πού επικεντρώνεται η επιχείρηση

Φωτιά στην Κορινθία: «Στάχτη» πάνω από 20.000 στρέμματα και καμένα σπίτια – Πού επικεντρώνεται η επιχείρηση

Από το πρωί έχουν ριχτεί στη μάχη και οι εναέριες δυνάμεις, ενώ ενισχυμένες είναι οι επίγειες

Εξαιρετικά δύσκολη η μάχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχινό Κορινθίας και επεκτάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από το πρωί έχουν ριχτεί στη μάχη και οι εναέριες δυνάμεις, ενώ ενισχυμένες είναι οι επίγειες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη, 4 πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή υπάρχει από εθελοντές πυροσβέστες.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, αναφορικά με την εξέλιξη της φωτιάς που μαίνεται.

«Η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη. Ξεπερνά τα 20.000 στρέμματα. Έχει εξελιχθεί στον ευρύτερο όγκο της δυτικής Αττικής στα όρια με την Κορινθία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη. Αντιμετώπισαν πολλές αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, καταγράφησαν και ριπές έως και 7 μποφόρ» είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη συνέχεια της επιχείρησης.

«Δεν έχουμε πουθενά κάποιο μέτωπο που να μας απασχολεί ή να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. Έχουμε πολλές διάσπαρτες καύσεις στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε στη διάθεσή μας και τα εναέρια μέσα. Από τις 4:30 τα ξημερώματα έχει πέσει η ένταση των ανέμων και αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω πτώση» περιέγραψε ο κ. Βαρακογιάννης.

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι πλέον δεν θα δημιουργηθεί άλλο μέτωπο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η εικόνα της πυρκαγιάς διαρκώς θα βελτιώνεται» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Έχουν αναφερθεί ζημιές αλλά η καταγραφή και ο απολογισμός θα γίνει μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς» εξήγησε ο κ. Βαρθακογιάννης.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Πού επικεντρώνεται η επιχείρηση

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στέφανος Κολοκούρης, έδωσε μία εικόνα της μεγάλης φωτιάς που καίει σε Κορινθία και Αττική για τρίτη ημέρα.

Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε στον ΑΝΤ1, «το πιο δύσκολο σημείο που εστιάζουμε και όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στην περιοχή Χάνι».

Ενημέρωσε πως «η φωτιά έχει «πέσει» σε μια χαράδρα και γίνεται προσπάθεια περιορισμού της και με τη βοήθεια των εναέριων μέσων», που απογειώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

«Πιστεύω ότι με αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, όλων μας, έχουμε σταδιακή καλυτέρευση των σταδίων και αν προσέξετε από το Αλεποχώρι η περιοχή έχει καθαρίσει από καπνούς» είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της επιχείρησης.

Ερωτώμενος για τις εκκενώσεις περιοχών, ο ίδιος σημείωσε πως βασικός στόχος της Πυροσβεστικής είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, είτε από τις φλόγες είτε από τους καπνούς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024