Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό της Eurovision και τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά». Μετά την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για την Ελλάδα αλλά ούτε και για την Κύπρο.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα που πάλευε για τη δεκάδα, πλέον βρίσκεται στην 14η θέση και η Κύπρος, που είχε φτάσει ακόμα και στην 4η θέση, έπεσε στην 11η. Ποια χώρα είναι λοιπόν το μεγάλο φαβορί;
Το τραγούδι της Ιταλίας φαίνεται πως είναι αυτό που διεκδικεί την 1η θέση.
Το ιταλικό συγκρότημα Måneskin με το τραγούδι «Zitti e Buoni» ήταν αρκετά χαμηλά στις προβλέψεις των μπουκ τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο, η πρόβα που έκαναν επί ολλανδικού εδάφους έφερε αλλαγές στα προγνωστικά. Και ενώ αρχικά βρισκόταν στη 2η θέση των προβλέψεων, πίσω από το τραγούδι της Γαλλίας, πλέον είναι το φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν οι Måneskin τα καταφέρουν θα δώσουν την πρωτιά στην Ιταλία, 31 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της χώρας σε διαγωνισμό Eurovision. Το 1990, το «Insieme: 1992» με τον Τότο Κουτούνιο είχε κερδίσει με βραχεία κεφαλή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλία. Λέτε να επαναληφθεί η ιστορία;
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.