Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault 4: Nέο ηλεκτρικό κεφάλαιο για το Quatrelle

Renault 4: Nέο ηλεκτρικό κεφάλαιο για το Quatrelle

Μια σειρά εικόνων που διέρρευσε στο διαδίκτυο αποκαλύπτει το επόμενο project που θα βασιστεί στο ένδοξο παρελθόν της Renault, οδηγώντας στο ηλεκτρικό της μέλλον.

H γαλλική φίρμα έχει ήδη επιβεβαιώσει την αναβίωση του Renault 5 το οποίο θα μετασχηματιστεί σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ωστόσο όπως αποδεικνύει μια σειρά σκίτσων που αναδύθηκε στο διαδίκτυο, έπεται και μια ανάλογη μετά-ρετρό συνέχεια για το ιστορικό Quatrelle.

Σύμφωνα με αυτές το αναγεννημένο Renault 4 θα μετουσιωθεί σε ένα compact, αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο αρχικά θα συστηθεί στο κοινό μέσω ενός πρωτοτύπου που αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.

Όπως επίσης αποδεικνύουν οι εικόνες οι οποίες αποτελούν διαρροή από το ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνών η Renault θα ακολουθήσει μια ανάλογη με το Renault 5 σχεδιαστική προσέγγιση και στο 4άρι το οποίο αισθητικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια δημιουργική αναδιατύπωση του ιστορικού Quatrelle.

Αν και προς το παρόν η Renault δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις σε σχέση με την αναβίωση του ιστορικού μοντέλου, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ετοιμάζει κάτι με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από το λανσάρισμά του το 1961.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η Renault προς το παρόν δεν διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της αλλά και το ότι μελλοντικά SUV και ηλεκτρικό Megane θα υιοθετήσει διαστάσεις ανάλογες του Captur, η αναβίωση του 4L ως ενός επίσης ηλεκτροκίνητου SUV με μεγαλύτερες διαστάσεις θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την επόμενη EV προσθήκη στην γκάμα της γαλλικής φίρμας.

Εξάλλου, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ο επικεφαλής της Renault, Luca de Meo,  είχε απαντήσει θετικά στην ερώτηση του κατά πόσο θα υπάρξουν και αλλά νέα μοντέλα εκτός από το Renault 5 που θα αντλήσουν έμπνευση από το παρελθόν.

«Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι. Η Renault έχει στο βιογραφικό της πολλά μοντέλα που έχουν γράψει ιστορία και θα ήταν κρίμα να μην αξιοποιηθεί εκ νέου αυτή η μακρά παράδοση. Βέβαια δεν είμαστε εδώ για να κοιτάζουμε πίσω αλλά για επανεφεύρουμε πράγματα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας προεξαγγελτικά κατά κάποιο τρόπο την σημασία των σκίτσων.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024