Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσανατολικό: Συνεδριάζει εκτάκτως στις 27 Μαΐου το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Μεσανατολικό: Συνεδριάζει εκτάκτως στις 27 Μαΐου το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις τακτικές συνεδριάσεις ετησίως, όμως αν το ζητήσει το ένα τρίτο των κρατών μελών του μπορεί να συνεδριάσει εκτάκτως ανά πάσα στιγμή

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα εκτάκτως με θέμα την σύγκρουση Ισραήλ- Παλαιστινίων, όπως έγινε γνωστό.

Η συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και των παλαιστινιακών αρχών οι οποίες συγκέντρωσαν επαρκή αριθμό υπογραφών από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου, επεσήμανε ο ΟΗΕ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής οι χώρες θα εξετάσουν «τη σοβαρή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις τακτικές συνεδριάσεις ετησίως, όμως αν το ζητήσει το ένα τρίτο των κρατών μελών του μπορεί να συνεδριάσει εκτάκτως ανά πάσα στιγμή.

Από τη δημιουργία του τον Ιούνιο του 2006 το Συμβούλιο έχει πραγματοποιήσει 29 έκτακτες συνεδριάσεις για να εξετάσει επείγουσες καταστάσεις και έχει καταδικάσει πολλές φορές το Ισραήλ, κυρίως για την κατάσταση στη Γάζα.

Η προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση που αφορούσε την επιδείνωση «της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολική Ιερουσαλήμ» πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018. Και η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 5 Ιουλίου 2006, επίσης αφορούσε το ίδιο θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024