Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυθικό: Ο Ολυμπιακός στο +244 από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αρη!

Μυθικό: Ο Ολυμπιακός στο +244 από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αρη!

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία δύο πρωταθλήματα έχει μαζέψει 44 πόντους περισσότερους από τον ΠΑΟΚ, 52 από την ΑΕΚ, 70 από τον Παναθηναϊκό και 78 από τον Αρη

Ενα ακόμα πρωτάθλημα έπιασε… λιμάνι. Ο Ολυμπιακός παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο και συνολικά 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Οι Ερυθρόλευκοι ισοπέδωσαν τους αντιπάλους τους και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Μια φανταστική σεζόν από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που κυριάρχησε απόλυτα και μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες μάλιστα έγραψαν καθώς σε 6 ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο Φάληρο πέτυχαν ισάριθμες νίκες, έχοντας 13-1 γκολ. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα τα τελευταία 12 χρόνια, που υπάρχουν πλέι οφ, που κατάφερε να κάνει το απόλυτο στην έδρα της στα ντέρμπι.

Η διαφορά του Ολυμπιακού με τους δύο Δικεφάλους, το Τριφύλλι, αλλά και τον Αρη, ο οποίος ήταν χωρίς αμφιβολία η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος ήταν χαοτική, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να είναι επιβλητική και να σαρώνει τα πάντα στο διάβα της.

Αυτό φαίνεται και από την διαφορά με την οποία κατέκτησε τον τίτλο το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, ακόμα και οι αντίπαλοί του, παραδέχθηκαν την ανωτερότητά του. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους της ΑΕΚ, παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δίκαια κατέκτησε το φετινό, αλλά και το περσινό πρωτάθλημα.

Η κυριαρχία των Πειραιωτών αποδεικνύεται περίτρανα και από τους αριθμούς. Οι Ερυθρόλευκοι σε 36 αγώνες μάζεψαν 90 βαθμούς, έχοντας 28 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, με 82-19 γκολ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε την καλύτερη επίθεση, αλλά και την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει τη Superleague, έχοντας χαοτική διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού συγκέντρωσε 90 βαθμούς και βρέθηκε στο +26 από τον Δικέφαλο του Βορρά, στο +29 από τον τρίτο Αρη, στο +30 από την τέταρτη ΑΕΚ και στο +37 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό. Διαφορές που αποδεικνύουν περίτρανα την κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Εάν προσθέσουμε και τα νούμερα του περσινού πρωταθλήματος, οι διαφορές εκτοξεύονται! Πέρσι, οι Πειραιώτες συγκέντρωσαν 91 βαθμούς και τερμάτισαν στο +18 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, στο +22 από την τρίτη ΑΕΚ, στο +33 από τον τέταρτο Παναθηναϊκό και στο +49 από τον πέμπτο Αρη.

Συνολικά, τις δύο τελευταίες σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει 44 πόντους περισσότερους από τον ΠΑΟΚ, 52 από την ΑΕΚ, 70 από τον Παναθηναϊκό και 78 από τον Αρη. Απίστευτο και όμως αληθινό.

Οι τεράστιες διαφορές των Πειραιωτών από τους δύο Δικεφάλους, το Τριφύλλι, αλλά και τον Αρη, αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο την κυριαρχία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Σε δύο σεζόν που υποτίθεται ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ξεκίνησαν ως διεκδικητές του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει τους δύο Δικεφάλους, αλλά τους… ισοπέδωσε. Τους έριξε 44 και 52 πόντους στο κεφάλι, αναγκάζοντάς τους να υποκλιθούν στην ανωτερότητά του. Το νούμερο αυξάνεται ακόμα περισσότερο, όταν μπαίνουν στην κουβέντα ο Παναθηναϊκός και ο Αρης.

Ενας εμφατικός μονόλογος από τους Πειραιώτες, που έκαναν περίπατο στο φετινό πρωτάθλημα και στις 22/5 θα διεκδικήσουν το Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να κάνουν το 2/2 στη φετινή σεζόν και να κατακτήσουν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024