Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Επτά διαφορετικά εμβόλια θα δοκιμαστούν στη Βρετανία ως «ενισχυτική δόση»

Κοροναϊός: Επτά διαφορετικά εμβόλια θα δοκιμαστούν στη Βρετανία ως «ενισχυτική δόση»

Η Βρετανία σκοπεύει να αρχίσει τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης το φθινόπωρο, αφού πρώτα εμβολιαστεί το σύνολο των ενηλίκων

Μελέτη που ξεκίνησε την Τετάρτη σε όλη την επικράτεια της Βρετανίας θα εξετάσει επτά διαφορετικά εμβόλια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «ενισχυτική τρίτη δόση» για παράταση της προστατευτικής δράσης έναντι του κοροναϊού.

Η κλινική μελέτη, στην οποία σχεδιάζεται να εγγραφούν περίπου 3.000 εθελοντές, θα εξετάσει τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca, τα οποία έχουν λάβει έγκριση στη Βρετανία, καθώς και τα εμβόλια των Johnson & Johnson, Novavax, Valneva και CuraVac, τα οποία σκοπεύει να προμηθευτεί αργότερα η χώρα.

Η Βρετανία σκοπεύει να αρχίσει τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης το φθινόπωρο, αφού πρώτα εμβολιαστεί το σύνολο των ενηλίκων με δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca.

Οι δύο εταιρείες έχουν δηλώσει πως για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν αποκλείεται να απαιτηθούν ενισχυτικές δόσεις ή και ετήσιο εμβόλιο όπως συμβαίνει στην περίπτωση της γρίπης. Ορισμένοι ειδικοί πάντως αμφισβητούν ότι θα υπάρξει τέτοια ανάγκη, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για μείωση της ανοσίας στην πάροδο του χρόνου ή για στελέχη που δεν αντιμετωπίζονται με τα σημερινά εμβόλια.

Ο Σάουλ Φάουστ, καθηγητής Παιδιατρικής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον και συνεπικεφαλής της νέας βρετανικής μελέτης, δήλωσε στο Reuters ότι τα ευρήματα θα βοηθήσουν στον καθορισμό της κυβερνητικής πολιτικής εάν τελικά υπάρχει ανάγκη τρίτης δόσης.

«Τα δεδομένα της κλινικής δοκιμής, η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, θα μας βοηθήσουν να καθορίσουμε το σχέδιο για ένα ενισχυτικό πρόγραμμα αργότερα φέτος» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024