Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα τάση: Ασφάλιση σε bitcoin ζητούν οι Αμερικανοί

Νέα τάση: Ασφάλιση σε bitcoin ζητούν οι Αμερικανοί

Επιθυμούν «ψηφιακά» ασφαλιστικά προϊόντα

Η σημαντική ενίσχυση, που έχουν καταγράψει τον τελευταίο καιρό τα κρυπτονομίσματα έχει δημιουργήσει μια νέα τάση στην ασφαλιστική αγορά, η οποία αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ελπιδοφόρα, εν τούτοις προκαλεί και πληθώρα ανησυχιών.

Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η NYDIG, τεχνολογική εταιρεία που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε Bitcoin, περίπου οι μισοί από όσους έχουν ήδη ασφάλεια ζωής, κατέχουν ήδη ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τώρα ζητούν από τον ασφαλιστικό φορέα τους πιο άμεση και έμμεση έκθεση σε κρυπτονομίσματα μέσω ασφαλιστικών προϊόντων.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί διαθέτουν σήμερα Bitcoin.

Ένα από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι οι μισοί από τους ερωτηθέντες θέλουν να λάβουν το σύνολο ή μέρος των ασφαλιστικών πληρωμών τους σε Bitcoin.

Επιπλέον, η έρευνα σημειώνει ότι το 75% των ερωτηθέντων εξέφρασαν τουλάχιστον κάποιο ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις προσόδους Bitcoin και την ασφάλιση ζωής Bitcoin και από όσους δεν διαθέτουν ακόμη ψηφιακά στοιχεία, το 55% δήλωσε ότι ενδέχεται να το εξετάσουν στο μέλλον.

Σχεδόν 4 στους 5 ερωτηθέντες της έρευνας εξέφρασαν επίσης τουλάχιστον κάποιο ενδιαφέρον για προϊόντα ασφάλισης ζωής που παρέχουν έμμεση έκθεση στο Bitcoin.

Παρά τη γενικότερη αισιοδοξία ωστόσο, που προκαλεί το ράλι των κρυπτονομισμάτων με τις εντυπωσιακές αποδόσεις, πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για φούσκα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024