Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή: Απεργία λιμενεργατών «πάγωσε» τις εξαγωγές σιτηρών

Αργεντινή: Απεργία λιμενεργατών «πάγωσε» τις εξαγωγές σιτηρών

Η απεργία των λιμενεργατών έχει ως αίτημα τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19

Οι εξαγωγές σιτηρών της Αργεντινής παρέλυσαν την Πέμπτη λόγω απεργίας των λιμενεργατών οι οποίοι απαιτούν εμβολιασμό κατά της COVID-19. Οι απεργοί μάλιστα προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν με μία ακόμα 48ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο λιμένων και ναυτιλίας της Αργεντινής δήλωσε στο Reuters ότι η απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη διέκοψε τη λιμενική δραστηριότητα. Οι βιομηχανίες συμφωνούν ότι οι λιμενεργάτες πρέπει να προστατεύονται από την COVID-19, αλλά το πρόγραμμα εμβολιασμού της Αργεντινής είχε αργή ανάπτυξη.

Μετά από συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους αργά την Τετάρτη, τα συνδικάτα εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για την προστασία της υγείας μας» και δήλωσαν έτοιμα να πραγματοποιήσουν νέα 48ωρη απεργία στις 26 Μαΐου.

Οι λιμενεργάτες που φορτώνουν με εμπορεύματα τα πλοία συγκαταλέγονται στους απεργούς, όπως και οι ναυτεργάτες που εργάζονται στα ρυμουλκά που οδηγούν τα μεγάλα πλοία έξω από τα λιμάνια. Απεργούν ακόμα και οι επιθεωρητές σιτηρών στις αποβάθρες των λιμανιών, που εκπροσωπήθηκαν από την ισχυρή ένωση Urgara.

Οι λιμενεργάτες ανήκουν στην κατηγορία των «κρίσιμων» εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, και έτσι δικαιούνται να εμβολιαστούν, ανέφεραν τα συνδικάτα.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δεν απάντησε παρότι κλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

“Εμείς, ως βιομηχανία, αναγνωρίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειριστεί την κατάσταση όσο καλύτερα μπορεί. Είναι σημαντικό για τα λιμάνια να συνεχίσουν να λειτουργούν ενώ συντονίζουν μελλοντικά προγράμματα εμβολιασμού”, δήλωσε ο Gustavo Idigoras, επικεφαλής του CIARA-CEC, του αργεντίνικου επιμελητήριου εξαγωγικών εταιρειών.

Κορυφαία χώρα εξαγωγής σιτηρών

Η Αργεντινή είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας ζωοτροφών σόγιας στον κόσμο, που χρησιμοποιείται για την πάχυνση των χοίρων και των πουλερικών από την Ευρώπη ως τη Νοτιοανατολική Ασία. Το εργοστάσιο παραγωγής σιτηρών South American είναι επίσης ο νούμερο 3 προμηθευτής καλαμποκιού στον κόσμο και ένας μεγάλος εξαγωγέας σίτου.

Η απεργία οργανώθηκε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου εξαγωγών καθώς οι Αργεντινοί καλλιεργητές είναι στην περίοδο συγκομιδής των καλλιεργειών σόγιας και καλαμποκιού. Η γεωργία είναι η κύρια πηγή συναλλάγματος σε δολάρια της Αργεντινής καθώς η χώρα αγωνίζεται να ξεφύγει από μια τριετή ύφεση που έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024