ΣτΕ: Απέρριψε τις προσφυγές για επιτάξεις γης σε δομές σε Λέσβο και Χίο
Απορριπτική ήταν η απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί εις βάρος των αποφάσεων επιτάξεων του Φεβρουαρίου 2020 για την εγκατάσταση των νέων δομών σε Λέσβο και Χίο.
Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί εις βάρος των αποφάσεων επιτάξεων του Φεβρουαρίου 2020 για την εγκατάσταση των νέων δομών σε Λέσβο (Καράβα) και Χίο (17).
Εν μέρει έγινε δεκτή από το ΣτΕ η προσφυγή εναντίον της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Χωροθέτησης και Κατασκευής της ΚΕΔ Χίου στην περιοχή του «17», καθώς δεν είχε προηγηθεί της απόφασης η έκδοση των απαραίτητων Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων.
Να σημειωθεί ότι από πέρσι, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη ακυρώσει τις σχετικές αποφάσεις επίταξης γης, έχει επιλέξει τις εκτάσεις χωροθέτησης των νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών σε Λέσβο (Βάστρια / Πλάτη), Χίο (Άκρα Παχύ) και Σάμο (Ζερβού), οι οποίες έχουν ήδη ενοικιαστεί από τους ιδιοκτήτες τους και έχει εκδώσει όλες τις απαιτούμενες άδειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
- Μισθοί: Η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη περνά από την παραγωγικότητα
- Φοιτητική στέγη: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων – Η εικόνα από Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
























































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442