Μία μεγάλη απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αποστέλλονται SMS σε τυχαίους συνδρομητές για τη δήθεν βράβευσή τους με 950.000 ευρώ από συγκεκριμένη εταιρεία, κάτι που δεν ισχύει

Μία μεγάλη απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εταιρεία PepsiCo Hellas Μ. ΑΒΕΕ καθώς, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της, αποστέλλονται SMS σε τυχαίους συνδρομητές για τη δήθεν βράβευσή τους με 950.000 ευρώ από την εταιρεία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «πρόκειται για κακόβουλη απάτη (phising), με σκοπό την απόκτηση κρίσιμων προσωπικών στοιχείων ανυποψίαστων πολιτών για την εγκληματική αξιοποίησή τους», καθώς η εν λόγω εταιρεία «ουδεμία σχέση έχει με την ενέργεια αυτή» και έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων Αρχών για την διερεύνηση της απάτης.

Οι λήπτες αυτών των SMS πρέπει να τα αγνοήσουν, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους και, σε καμιά περίπτωση, να μην κοινοποιήσουν προσωπικά τους στοιχεία.

Όποιοι αντιληφθούν ότι έχουν εξαπατηθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής καταγγελιών: http://portal.astynomia.gr, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, τηλέφωνο: 11188).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr