Η Κίνα απαγόρευσε σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και προειδοποίησε τους επενδυτές για κερδοσκοπικές συναλλαγές με cryptocurrencies, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ήταν η τελευταία προσπάθεια της Κίνας να περιορίσει την αγορά ψηφιακών συναλλαγών που αναπτύχθηκε στη χώρα. Σύμφωνα με την απαγόρευση, τέτοια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και διαδικτυακών καναλιών πληρωμών, δεν πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες καμία υπηρεσία που περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα, όπως εγγραφή, διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό, ανέφεραν τρεις βιομηχανικοί φορείς σε κοινή τους δήλωση την Τρίτη.

«Πρόσφατα, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων οδηγήθηκαν στα ύψη και μετά υποχώρησαν, και η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων έχει ανακάμψει, παραβιάζοντας σοβαρά την ασφάλεια της περιουσίας των ανθρώπων και διαταράσσοντας την ομαλή οικονομική και χρηματοοικονομική τάξη», ανέφεραν στη δήλωσή τους. Οι τρεις βιομηχανικοί φορείς είναι: η Εθνική Ένωση Χρηματοδότησης Διαδικτύου της Κίνας, η Ένωση Τραπεζών της Κίνας και η Ένωση Πληρωμών και Εκκαθάρισης της Κίνας.

Η Κίνα έχει απαγορεύσει τις ανταλλαγές κρυπτονομσμάτων και τις αρχικές προσφορές νομισμάτων, αλλά δεν έχει απαγορεύσει σε άτομα την κατοχή κρυπτονομισμάτων.

Τα ιδρύματα δεν πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες αποταμίευσης, πίστωσης ή δέσμευσης κρυπτονομισμάτων, ούτε να εκδίδουν χρηματοοικονομικό προϊόν που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση, ανέφερε επίσης η δήλωση.

Το Bitcoin και άλλα κύρια κρυπτονομίσματα υποχώρησαν αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέθοδος πληρωμής. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε πτώση έως και 7,3% στα 40.139 δολάρια στην Ασία την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr