Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινούν το «ταξίδι» σε τρίτες χώρες τα κρασιά των Επτανήσων

Ξεκινούν το «ταξίδι» σε τρίτες χώρες τα κρασιά των Επτανήσων

Τα κρασιά των Ιονίων Νήσων είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έχουν έντονη την αίσθηση της προέλευσης.

Το ταξίδι στις τρίτες χώρες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τα κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Για τα κρασιά ΠΟΠ Μαυροδάφνη – Ρομπόλα και Μοσχάτο Κεφαλονιάς, καθώς και τα ΠΓΕ Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Χαλικούνα, Μαντζαβινατα, Μεταξάτα, Πλαγιές Αίνου, Βερντέα, μέσω του προγράμματος προώθησης που «τρέχει» η περιφέρεια ανοίγονται οι δρόμοι σε νέες αγορές σε χώρες όπως η Κορέα, η Ιαπωνία, η Μ. Βρετανία.

Για τον λόγο αυτό διεξήχθη η ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος «Προώθηση Οίνων ΠΟΠ/ΠΓΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε τρίτες χώρες για τα έτη 2021 – 2023», προκειμένου να συναποφασίσουν με τους οινοποιούς της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου, ποιες αγορές και δράσεις θα προταθούν στο πρόγραμμα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την αγορά οίνου και το καταναλωτικό προφίλ στις αγορές, υπογραμμίζοντας πως και στις τρίτες χώρες το ελληνικό κρασί χαίρει εκτίμησης ως προϊόν υψηλής ποιότητας.

Τα κρασιά των Ιονίων Νήσων είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έχουν έντονη την αίσθηση της προέλευσης.

Αυτή είναι η καινοτομία που αναζητούν προηγμένες αγορές κρασιού όπως αυτή της Ιαπωνίας ή της Κορέας, της Αγγλίας (εμφανίζεται για πρώτη φορά λόγω του Brexit στα προγράμματα των τρίτων χωρών), των ΗΠΑ και του Καναδά.

«Αυτή η μοναδικότητα είναι που μπορεί να θέσει τις βάσεις για την εξαιρετική τους πορεία στις αγορές του εξωτερικού», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της υπαίθρου Σωτήρης Κουρής.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα προβληθούν οι Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

Οίνοι ΠΟΠ: Μαυροδάφνη – Ρομπόλα και Μοσχάτο Κεφαλονιας

Οίνοι ΠΓΕ: Κέρκυρας -Λευκάδας – Ζακύνθου – Χαλικούνα – Μαντζαβινατα – Μεταξάτα – Πλαγιές Αίνου – Βερντέα

Το νέο αυτό πρόγραμμα προώθησης αποτελεί αποτέλεσμα πολύμηνης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την υποστήριξη των τοπικών οινοποιητικών επιχειρήσεων στην εξαγωγική τους προσπάθεια σε πολύ σημαντικές αγορές. Η εξωστρέφεια αποτελεί μονόδρομο για όλες τις επιχειρήσεις και για τα οινοποιεία τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε εν μέσω COVID-19, η οποία έχει φέρει ισχυρά πλήγματα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής, «είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αγκαλιάζει μια τέτοια προσπάθεια και γίνεται αρωγός στα Οινοποιία των νησιών μας για την προβολή των κρασιών μας και ευελπιστούμε οι ενέργειες αυτές να αποδώσουν καρπούς και να γίνει ένα πρώτο βήμα στην αναγνωσιμότητα των Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειάς μας αλλά και στο άνοιγμα νέων αγορών. Πιστεύουμε στα τοπικά μας προϊόντα, στην αυθεντικότητά τους, στη ποιότητά τους, στην αξίας τους και στηρίζουμε έμπρακτα τις αξιόλογες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον αγροτικό και μεταποιητικό τομέα».

Sports in

Το επετειακό σήμα του Ολυμπιακού για τα 100 χρόνια (vid)

«Κόκκινο για το πάθος μας. Λευκό για την αγνή μας αγάπη. Χρυσό για την θρυλική μας ιστορία και δόξα»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024