Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κλείδωσε για τo 2024 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

Κλείδωσε για τo 2024 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

H ιταλική φίρμα ανακοίνωσε τα σχέδια της για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της ο οποίος θα ξεκινήσει από το 2024 και θα συνδυαστεί με άφθονο ανθρακόνημα και εξωτικές προδιαγραφές, προκειμένου να αντισταθμιστεί το επιπλέον βάρος από τις μπαταρίες.

H Lamborghini επιβεβαίωσε την προσθήκη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από «από τα μέσα της δεκαετίας». Παράλληλα, μέχρι να συμβεί αυτό, η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της έως το 2024.

Η νέα στρατηγική της φίρμας υπό τον τίτλο «Direzione Cor Tauri», παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της Stefan Winkelmann ο οποίος τόνισε ότι αυτή η νέα προσέγγιση είναι «απαραίτητη σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία».

«Η απάντησή μας στις νέες προκλήσεις είναι μια ολιστική προσέγγιση που αφορά το σύνολο των προϊόντων μας όσο και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας στην Sant’ Agata και θα μας οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παραμείνουμε πιστοί στο DNA μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο οδικός χάρτης για τον μετασχηματισμό της Lamborghini περιλαμβάνει τρία στάδια. Το πρώτο φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Γιορτάζοντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης» και προβλέπει το λανσάρισμα νέων προϊόντων για φέτος αλλά και για την επόμενη χρονιά, μεταξύ των οποίων δύο πανίσχυρα μοντέλα με κινητήρες V12 εκ των οποίων και το τετράτροχο που θα διαδεχθεί την Aventador.

Σύμφωνα με την Lamborghini, η πρώτη αυτή φάση υλοποίησης της νέας της στρατηγικής θα αποτίσει φόρο τιμής στην πρόσφατη ιστορία της Lamborghini, έχοντας στο επίκεντρο τους κινητήρες εσωτερικής καύσης οι οποίοι και εξάλλου αποτελούν ένα από τα βασικά  στατιστικά επιτυχίας στην μέχρι τώρα πορεία της ιταλικής φίρμας.

Μετά το λανσάρισμα των δωδεκακύλινδρων μοντέλων και συγκεκριμένα από το 2023, η Lamborghini θα ξεκινήσει σταδιακά την στροφή σε μια πλήρως υβριδική γκάμα, Η ιταλική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο με την μορφή της Sian που αξιοποιεί ήπια υβριδική τεχνολογία.

Το πρώτο, ευρείας παραγωγής αμιγώς υβριδικό μοντέλο της Lamborghini αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε περίπου δύο χρόνια. Με δεδομένο το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τότε θα περιμένουμε υβριδικές εκδόσεις για την Urus καθώς και για τους αντικαταστάτες για τις Huracan και Aventador.

O στόχος των νέων σχεδίων της Lamborghini είναι η περιστολή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του στόλου της κατά 50% έως το 2025. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα χρειαστούν επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Το «επιστέγασμα» της ηλεκτρικής στροφής της ιταλικής φίρμας θα είναι η άφιξη του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου το οποίο, όπως διαβεβαιώνει, θα είναι ένα εντελώς καινούριο μοντέλο σχεδιασμένο εξαρχής ως ηλεκτροκίνητο το οποίο θα στοχεύσει στην κορυφή της κατηγορίας, κάτι που σημαίνει ότι το νέο hypercar θα στοχεύσει σε μοντέλα όπως η επικείμενη Lotus Evija.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024