Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά Ερντογάν: «Ο Μπάιντεν έβαψε τα χέρια του με αίμα - Να μπει νέα κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ»

Πυρά Ερντογάν: «Ο Μπάιντεν έβαψε τα χέρια του με αίμα – Να μπει νέα κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ»

Δριμεία επίθεση κατά του Ισραήλ, αλλά και των ΗΠΑ και του προέδρου τους, Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίθεση κατά του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν και κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «ματωμένα χέρια» του κ. Μπάιντεν, με αφορμή την έγκριση από τις ΗΠΑ πώλησης κατευθυνόμενων οπλικών συστημάτων ακριβείας στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Ερντογάν είπε πως «σήμερα είδαμε την υπογραφή του Μπάιντεν σε μια σοβαρή συμφωνία για παροχή όπλων στο Ισραήλ. (…) Κύριε Μπάιντεν πήρες το μέρος των Αρμενίων στην αποκαλούμενη “Γενοκτονία”. Τώρα δυστυχώς γράφεις ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σου σε αυτό το ατύχημα, στην επίθεση κατά της Γάζας, (…) που έκανε μάρτυρες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».

Υπέρ της Παλαιστίνης

Ο Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στην Παλαιστίνη, ζητώντας από τις διεθνείς οργανώσεις να πράξουν για να σταματήσει η καταπίεση και η βία εις βάρος των Παλαιστινίων και για να απελευθερωθεί η Ιερουσαλήμ. Δεν δίστασε εξάλλου να αποκαλέσει το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας» και «δολοφόνο» όλων των Παλαιστινίων.

«Οι άλλες χώρες που υποστηρίζουν όσα έχει κάνει το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα θα μείνουν στην ιστορία καθώς θα μοιράζονται τις αμαρτίες των δολοφόνων παιδιών και αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας».

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης κυβέρνησης για την Ιερουσαλήμ. Πρότεινε τη διοίκηση της Ιερουσαλήμ να αναλάβουν εκπρόσωποι των 3 μεγάλων θρησκειών της πόλης.

«Όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Παλαιστίνη θέλουμε δύο κράτη, η Ιερουσαλήμ να είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Επίθεση και στην Αυστρία

Για την Αυστρία επειδή στήριξε ξεκάθαρα το Ισραήλ, με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς να υψώνει τη σημαία του Ισραήλ στην Καγκελαρία, ο Ερντογάν άφησε υπαινιγμούς για ναζισμό, λέγοντας ότι «καταδικάζουμε τη στάση αυτή, η Αυστρία φαίνεται ότι ανέχεται μια γενοκτονία όπως ανέχτηκε στο παρελθόν και άλλες γενοκτονίες στα εδάφη της».

«Έχω βαθιές υποψίες για το Αυστριακό κράτος το οποίο ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ στο κτίριο της Καγκελαρίας. Η Αυστρία προσπαθεί να κάνει τους Μουσουλμάνους να πληρώσουν για τη γενοκτονία την οποία η ίδια επέβαλε στους Εβραίους», είπε.

Και κατέληξε: «Όσοι γυρνούν την πλάτη τους στην τραγωδία στην Παλαιστίνη δεν πρέπει να ξεχνούν ότι έσπειραν τους σπόρους των καταστροφών που θα έρθουν στο μέλλον».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024