Επικριτικά σχολίασαν την αναφορά του πρωθυπουργού προς τους πολίτες ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ επισημαίνοντας το καθένα από την πλευρά του ότι η ανευθυνότητα στην τήρηση των μέτρων αφορά πρωτίστως τη συμπεριφορά της κυβέρνησης

«»Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό ισχύει πρώτα για την κυβέρνηση, όχι μόνο για τους άλλους», σχολίασε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν τα εναπομείναντα μέτρα για την πανδημία.

Η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε πως «με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης -που για μέρες καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού- παραδέχθηκε σήμερα ότι «η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε ξεμπερδέψει»».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι χρειάστηκαν γι’ αυτό οι επανειλημμένες επισημάνσεις της Φώφης Γεννηματά, με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης, -που για μέρες καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού- παραδέχθηκε σήμερα ότι «η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε ξεμπερδέψει».

»Χρειάστηκαν γι’ αυτό οι επανειλημμένες επισημάνσεις της Φώφης Γεννηματά, με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών. «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» κ. Μητσοτάκη, αλλά  αυτό ισχύει πρώτα για την Κυβέρνηση, όχι μόνο για τους άλλους».

Η ανευθυνότητα και οι παλινωδίες στην προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν πρωτίστως την κυβέρνηση σχολίασε από τη μεριά του το ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η “ανευθυνότητα” και οι παλινωδίες, σε σχέση με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αφορούν πρωτίστως την κυβέρνηση, που από τη μια υιοθετεί μόνο τα “πρωτόκολλα” που επιβάλλουν οι μεγάλες μεταφορικές και τουριστικές εταιρίες και από την άλλη εναποθέτει την ανάσχεση της πανδημίας αποκλειστικά στην αυτοδιάγνωση και στον αναγκαίο εμβολιασμό, ο οποίος εκτός του ότι απέχει πολύ από το να καταστεί μαζικός, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας μ’ ευθύνη του κράτους».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr