Η 70χρονη Ελίζ Λουτζ και ο 67χρονος Χάρι Ντέκερ, συνταξιούχοι από το Αϊντχόβεν, είναι οι πρώτοι ευρωπαίοι πολίτες που νοικιάζουν σπίτι κατασκευασμένο από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ναι, η πρώτη 3D οικία στην Ευρώπη είναι γεγονός. Βρίσκεται στην Ολλανδία και είναι 94 τ.μ.. Έχει δύο υπνοδωμάτια και θυμίζει έναν τεράστιο βράχο με παράθυρα.

Οι δύο συνταξιούχοι που το νοίκιασαν θα πληρώνουν 800 ευρώ μηνιαίως παρότι το σπίτι μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε μόλις πέντε 24ωρα. Αποτελείται από 24 στοιχεία από σκυρόδεμα, τα οποία εκτυπώνονται από μια μηχανή που ψεκάζει το ένα στρώμα σκυροδέματος πάνω στο άλλο πριν προστεθεί η οροφή. Η ραβδωτή υφή που προσδίδουν τα στρώματα στους τοίχους της οικίας μέσα και έξω συνθέτουν την εικόνα που θα έχουν τα σπίτια στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν πέντε τέτοιες οικίες, ενώ μελλοντικά θα διαθέτουν περισσότερους από έναν ορόφους.  Η 3D κατοικία διαθέτει ψηφιακό κλειδί, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους ενοίκους να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού την πόρτα του σπιτιού.

Δείτε παρακάτω πως είναι:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο