Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη: Θα είμαστε ασφαλείς το καλοκαίρι γιατί θα προσέξουμε - Τι θα γίνει με τη μουσική σε εστίαση και γάμους

Παγώνη: Θα είμαστε ασφαλείς το καλοκαίρι γιατί θα προσέξουμε – Τι θα γίνει με τη μουσική σε εστίαση και γάμους

«Υπάρχει ένας φόβος και όλοι σκεπτόμαστε ότι μπορεί σε 15 ημέρες αν δεν προσέξουμε να δούμε τα κρούσματα να αυξάνονται. Στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι εισαγωγές, ενώ με αργούς ρυθμούς μειώνονται και οι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κοροναϊό επίσης έχει μειωθεί αρκετά», τόνισε η Ματίνα Παγώνη

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με την αγωνία που προκαλεί η μαζική άρση των περιοριστικών μέτρων από σήμερα, την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και τους κινδύνους που ενέχει το άνοιγμα του τουρισμού.

Απαντώντας στο αν θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων στα τέλη του μήνα, μετά και την άρση των περιοριστικών μέτρων, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «Εμείς θα προσπαθήσουμε το ποτάμι να μη γυρίσει πίσω, αυτός είναι ο στόχος όλων μας. Ήδη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει προσοχή από όλους. Βεβαίως υπάρχει ένας φόβος και όλοι σκεπτόμαστε ότι μπορεί σε 15 ημέρες αν δεν προσέξουμε να δούμε τα κρούσματα να αυξάνονται. Στα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι εισαγωγές, ενώ με αργούς ρυθμούς μειώνονται και οι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κοροναϊό επίσης έχει μειωθεί αρκετά».

«Θα ζητήσουμε να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα τα χειρουργεία»

Η ίδια αναφέρθηκε και στον άμεσο προγραμματισμό των χειρουργείων, κάποια από τα οποία έχουν πάει πίσω αρκετούς μήνες.

«Όπως προχωρούν και αλλάζουν τα πράγματα, θα πρέπει να αλλάξουν πράγματα και στα νοσοκομεία. Έχουμε τους ασθενείς non–covid που πρέπει να γίνουν τα ραντεβού τους και τα χειρουργεία τους, να προχωρήσουν και αυτά τα περιστατικά. Αποφασίσαμε με δική μας ευθύνη να προχωρήσουν τα χειρουργεία και τα ραντεβού για τα άλλα νοσήματα που υπάρχουν, να εξυπηρετηθεί ο κόσμος πριν φύγει για διακοπές. Θα ζητήσουμε από τις ΥΠΕ και το υπουργείο να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα τα χειρουργεία. Υπάρχουν χειρουργεία που έχουν καθυστερήσει εδώ και έξι μήνες και πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα. Είναι δέσμευση για εμάς ο εμβολιασμός των υγειονομικών. Θα καταγράψουμε τους συναδέλφους και θα τους πάρουμε και τηλέφωνα ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και με το ιατρικό και με το νοσηλευτικό προσωπικό».

Αγωνία για το άνοιγμα του τουρισμού

Σχετικά με το αν η Ελλάδα μπορεί όντως να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες, η κ. Παγώνη τόνισε ότι «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, πέρασαν πολύ δύσκολα ένα χρόνο. Νομίζω ότι όλοι θα είμαστε πολύ προσεχτικοί από εδώ και πέρα. Κανένας εστιάτορας, ξενοδόχος δε θέλει να γυρίσει πίσω, να κλείσει τα μαγαζιά του και να πάμε στις καταστάσεις που ήμασταν. Εμείς σαν υγειονομικό προσωπικό θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε. Πιστεύω ότι είμαστε ασφαλείς γιατί θα προσέξουμε. Έχω εμπιστοσύνη στον Έλληνα. Περιμένουμε την αύξηση του ιικού φορτίου, είναι αναμενόμενο. Τέλος Ιουνίου, βάσει του σχεδιασμού για τα εμβόλια, θα έχουμε φτάσει στο ποσοστό του 50% που θα φέρει τη σχετική ανοσία».

Τι θα γίνει με τη μουσική

«Η επιτροπή έχει το εξής σκεπτικό: Όταν πάμε να φάμε και υπάρχει μουσική, είναι σε υψηλή ένταση. Επομένως όταν μιλάμε στο τραπέζι μιλάμε δυνατά. Τα σταγονίδια είναι πολλά και διαχέονται. Μπορούμε να βάλουμε μουσική σε χαμηλότερη ένταση και να μιλάμε κανονικά. Αυτή είναι η εισήγηση, νομίζω, που θα πρέπει να κάνει η επιτροπή. Πιστεύω ότι η επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα κάνει μια διαφορετική εισήγηση, και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα θα το βελτιώσει. Τα πράγματα θα αλλάξουν αναγκαστικά. Ξεκινούν και οι γάμοι, οι βαφτίσεις, δεν γίνονται χωρίς μουσική», είπε η κ. Παγώνη αναφορικά με την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η κ. Παγώνη είπε ότι «Οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

«Στόχος όλων είναι να μειωθούν τα κρούσματα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς για να επιτευχθεί η ανοσία. Καλά κάναμε και ανοίξαμε, όμως χρειάζεται προσοχή», τόνισε κλείνοντας ο κ. Παγώνη.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024