Η αλλαγή στη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από την Παρασκευή (14/5), η οποία θα αρχίζει στις 00.30, φέρνει νέα δεδομένα και στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης.

Έτσι από αύριο, που η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μετατεθεί στις 00:30, αντί για τις 23:00 που ισχύει σήμερα, τα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να παρατείνουν την λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια και τα καφέ που λειτουργούν με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους θα κλείνουν πλέον στις 00:15, αντί για τις 22:45.

Παράταση ωραρίου, αλλά στα… μουγκά

Η εστίαση θα συνεχισθεί με διευρυμένο πλέον ωράριο, αλλά χωρίς μουσική.

Η απαγόρευση θα ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου με συνέπεια το ποτό, ή ο καφές, μετά μουσικής να μετατίθεται για τον Ιούνιο.

«Αυτό που ισχύει, είναι καθόλου μουσική στην εστίαση για τον Μάιο. Αργότερα θα ανακοινωθεί εάν και πότε θα επιτραπεί. Είναι ένα μέτρο για την ασφάλεια καθώς η διάδοση του κορωνοϊού είναι πιο εύκολη όταν μιλάμε πιο δυνατά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Επιδότηση

Σημειωτέον ότι από αύριο ξεκινά και η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών».

Πρόκειται για πρόγραμμα 330 εκατ. ευρώ και επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 100.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ ως συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 7% του ετησίου κύκλου εργασιών έτους 2019.

Η ενεργοποίηση του προγράμματος για την εστίαση, αλλά και η  επέκταση της ρύθμισης για τα ενοίκια και το Μάιο, δίνουν μια μικρή  ανάσα για τις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες  για περισσότερο από ένα εξάμηνο παρέμειναν κλειστές συσσωρεύοντας  χρέη  τα οποία σύντομα θα κληθούν να εξυπηρετήσουν, ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς.

Πηγή ot.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr