Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
8ωρο: Σε εξέλιξη συλλαλητήριο συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας

8ωρο: Σε εξέλιξη συλλαλητήριο συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας

Την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη ζητούν τα συνδικάτα που διαδηλώνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα» φωνάζουν χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Κεντρικός ομιλητής νωρίτερα στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στα Προπύλαια ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι «τα Συνδικάτα όχι μονάχα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό αλλά θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων παίρνοντας πρωτοβουλίες, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ισραηλινή βαρβαρότητα».

Ο Ν. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι «όσα ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση απαντώνται από την εργατική τάξη με μια πρόταση: Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Όσα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός της εργοδοσίας απαντώνται με ένα μονάχα τρόπο: Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα για να μη ζήσουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!»

Είπε ότι το νομοσχέδιο «είναι ένας οδοστρωτήρας πάνω στη θεμέλιο λίθο των δικαιωμάτων μας. Στο χρόνο εργασίας. Από εκεί δηλαδή που ξεκινά και τελειώνει αυτό που καθορίζει :πώς και πόσο θα πληρωνόμαστε, πότε και πόσο θα βλέπουμε τα παιδιά μας, αν και για πόσο θα μένουμε υγιείς, αν θα πάμε και αύριο για δουλειά, ή αν θα σακατευτούμε οριστικά».

Καλώντας σε ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, συγκεντρώσεις, πορείες, κινητοποιήσεις και απεργίες ο Ν. Παπαγεωργίου τόνισε «Το δικό μας ευαγγέλιο είναι η υπεράσπιση του 8ωρου και η διεκδίκηση 7ωρου με 5 μέρες δουλειά τη βδομάδα. Με αυξήσεις στους μισθούς για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες. Με μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς».

«Κάθε άλλη συζήτηση Κωστή Χατζηδάκη, νεκροθάφτη των εργασιακών μας δικαιωμάτων απορρίπτεται. Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό έκτρωμα» κατέληξε στην ομιλία του.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν ακόμα οι Ηλίας Σιώρας γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Γιώργος Δούκας εργαζόμενος στο ΣΕΠΕ, Γιώτα Ταβουλάρη πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, Χαρά Μαρούλη, από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων και Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024