Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε την ανάγκη για «κούρεμα» του ιδιωτικού χρέους

Η «μάχη των μαχών» για την αγορά και το επιχειρείν θα δοθεί το φθινόπωρο, όταν οι τράπεζες θα ζητήσουν από τις επιχειρήσεις τις δόσεις των δανείων και το κράτος τους φόρους και τις εισφορές. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον Real Fm 107,1.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 50% των επιχειρήσεων δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του και επανέλαβε την ανάγκη για «κούρεμα» του ιδιωτικού χρέους.

Χωρίς «κούρεμα», όχι μόνο θα υπάρξουν «λουκέτα» και αύξηση της ανεργίας, αλλά και κοινωνικές συγκρούσεις, προέβλεψε ο πρόεδρος, θυμίζοντας πως στα προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους οι επιχειρηματίες από τον Ιούνιο θα είναι και ο νέος πτωχευτικός νόμος.

Υποτονική κίνηση σε λιανεμπόριο και μικρά εστιατόρια

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ακόμη, ότι η κίνηση είναι υποτονική τόσο στο λιανεμπόριο όσο και στα μικρά εστιατόρια και τις ταβέρνες, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει πως μέρος του κόστους για τα self test σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, θα το επωμίζεται ο εργοδότης ή ο αυτοαπασχολούμενος.

«Είναι παράλογο να προσθέτεις ακόμη ένα κόστος σε επιχειρήσεις που έχουν να λειτουργήσουν ένα χρόνο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν μπορεί το κράτος να διαχωρίζει τους εργαζόμενους από τους περίπου 450.000 πολύ μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες.

Ακόμη, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του επιμελητηρίου για τη διενέργεια δωρεάν rapid test και στους τέσσερις τομείς της Αθήνας για επιχειρηματίες, επαγγελματίες, για τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και για τους εργαζομένους τους.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως χορηγείται και βεβαίωση για το αποτέλεσμα του rapid test, ενώ στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος προχωρά άμεσα το κλιμάκιο στη διενέργεια μοριακού τεστ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr