Σημαντική πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας, σε μία ακόμα ένδειξη ότι η οικονομία ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 34.000 στις 473.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 8 Μαΐου. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις 490.000 αιτήσεις. Οι αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 507.000.
Η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται και η καταναλωτική ζήτηση ανακάμπτει, βοηθώντας την οικονομική δραστηριότητα.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 3.665 εκατ. ευρώ από 3,7 εκατ. προγγουμένως.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.