Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz SL 2021: Σε νέα εποχή με την σφραγίδα AMG

Mercedes-Benz SL 2021: Σε νέα εποχή με την σφραγίδα AMG

Το γερμανικό cabrio γράφει ορισμένους γύρους στο Nurburgring εν όψει της επικείμενης πρεμιέρας του η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί, την αγαπημένη εποχή των roadster, επιφυλάσσοντας όσα υπόσχονται τα διακριτικά AMG αλλά και πολλές πρωτιές για το μοντέλο.

Φωτογραφίες: Automedia

H ημέρα που η SL θα επανακάμψει στην γκάμα της Mercedes-Benz πλησιάζει και το επιβλητικό roadster συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στο ταιριαστό περιβάλλον της απαιτητικότερης πίστας της Ευρώπης.

Πιθανότατα οι συγκεκριμένες λήψεις είναι και οι τελευταίες που θα δούμε από τα πεδία δοκιμών καθώς η πρεμιέρα του γερμανικού cabrio πλησιάζει προοιωνίζοντας μια θεαματική συνέχεια για το μοντέλο που όπως είναι γνωστό θα φέρει την σφραγίδα της AMG η οποία έχει αναλάβει την εξέλιξη όσο και την σχεδίασή του.

Μια παρατήρηση στην γρίλια Panamericana αρκεί για να το αποδείξει αν και το συγκεκριμένο μοτίβο θα είναι μόλις ένα σημείο αναγνώρισης της εμπλοκής του Affalterbach που έχει επιμεληθεί το σύνολο αλλά και τα σύνολα.

Πριν υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες που αφορούν τους κινητήρες, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα SL έχει αντικαταστήσει την μεταλλική οροφή του παρελθόντος με υφασμάτινη προκειμένου να διατηρήσει το βάρος της σε χαμηλά επίπεδα, εξακολουθώντας παράλληλα να υπακούει στις γνώριμες αναλογίες με το μακρύ καπό και το σχετικά κοντό πίσω τμήμα. Αυτό που επίσης δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η 2+2 διάταξη στο εσωτερικό της.

Περνώντας στην αθέατη όσο και θεαματική πλευρά της, η SL αναμένεται να είναι διαθέσιμη με τους ισχυρότερους κινητήρες δια χειρός AMG με εφαλτήριο την έκδοση SL 43 η οποία θα επωφεληθεί από straight-six 3,0 λίτρων με ισχύ που θα ξεπερνά τους 350 ίππους. Δεδομένη θέση στην γκάμα έχει εξασφαλίσει και ο V8 των 4,0 λίτρων που εφοδιάζει την Ε 63 ξεπερνώντας τους 600 ίππους.

Το παρών θα δώσει και η υβριδική τεχνολογία, αρχικά με την μορφή επικουρικού κυκλώματος 48 Volt και στη συνέχεια με την μορφή ενός plug-in υβριδική όσο και πανίσχυρου συνόλου το οποίο η AMG εξελίσσει ήδη και αναμένεται να προσφέρει απόδοση άνω των 800 ίππων.

Με δεδομένη την αφθονία της ισχύος η νέα SL θα ασπαστεί και την τετρακίνηση ενώ στις ισχυρότερες εκδόσεις δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και σύστημα τετραδιεύθυνσης για υψηλότερη απόκριση, ευελιξία και καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Επίσης, στην εξίσωση θα προστεθούν ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία θα φροντίσουν για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις και καλύτερη διαχείριση, όπως άλλωστε προδίδουν οι λήψεις του φωτογραφικού φακού οι οποίες αποτυπώνουν μια ενεργή αεροδυναμική πτέρυγα στο πίσω τμήμα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024