Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννης στο Φόρουμ των Δελφών: 2 στους 5 εγκατέλειψαν την Αθήνα τα τελευταία χρόνια

Μπακογιάννης στο Φόρουμ των Δελφών: 2 στους 5 εγκατέλειψαν την Αθήνα τα τελευταία χρόνια

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει για «να μην χάσει ακόμα μία γενιά». Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση είναι αυτή που θα αλλάξει της γειτονιές, υποστήριξε ο Κώστας Μπακογιάννης στο Φόρουμ των Δελφών.

«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα εκτός από την οικονομική και υγειονομική κρίση, πέρασε και μία αστική κρίση αφού 2 στους 5 κατοίκους την εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια. «Μην γίνει η κρίση άλλοθι για να χάσει η Αθήνα άλλη μία γενιά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση, τόνισε ότι είναι μία διεθνής πρόκληση που όμως απαιτεί τοπικές λύσεις. Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για τα μεγάλα έργα που τρέχουν όπως η Διπλή Ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2021 με σκοπό να ξεκινήσει η κατασκευή του σε έναν περίπου χρόνο.

Μεγάλος Περίπατος: Μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 27%

Σε ερώτηση σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο Δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε συνοπτικά τα οφέλη που προέκυψαν για την βιώσιμη κινητικότητα αλλά και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο στην Πανεπιστημίου καταγράφηκε μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 27%.

«Πολλαπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το πράσινο», είπε ο κ. Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε και σύμπραξη με ιδιώτη και άμεσα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στην πόλη. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλα έργα που γίνονται προς την ίδια κατεύθυνση όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και η αντικατάσταση των 47.000 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας που θα προσφέρει μεγάλο ενεργειακό και οικονομικό όφελος.

Ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο Οικονομικό Φόρουμ, ο Δήμαρχος Αθηναίων υποσχέθηκε ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχει πολύ σκόνη γιατί θα δουλεύουν πολλά εργοτάξια, αλλά τα έργα αυτά είναι που θα αλλάξουν τις γειτονιές και αυτό είναι τελικά που μετράει.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024