Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Γιατί επέλεξαν να «χτυπήσουν» ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι - Τα λάθη που θα προδώσουν τους δολοφόνους

Γλυκά Νερά: Γιατί επέλεξαν να «χτυπήσουν» ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι – Τα λάθη που θα προδώσουν τους δολοφόνους

Οι τρεις δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν τον άντρα σε καρέκλα και στη συνέχεια ζητούσαν απ τη γυναίκα να τους αποκαλύψει που έχουν χρήματα. Εκείνη αντιστάθηκε και τότε την έπνιξαν με ένα μαξιλάρι.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία και οι περιγραφές για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά -μπροστά στα μάτια του συζύγου της και δίπλα στο 11 μηνών μωρό της.

Οι αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι μαζί με το 11 μηνών παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνιζαν μέχρι θανάτου την 20χρονη γυναίκα. Την ίδια ώρα συγκλονίζουν τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο σύζυγος.

Οι τρεις δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν τον άντρα σε καρέκλα και στη συνέχεια ζητούσαν απ τη γυναίκα να τους αποκαλύψει που έχουν χρήματα. Εκείνη αντιστάθηκε και τότε την έπνιξαν με ένα μαξιλάρι.

Η 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη, στη σοφίτα της μεζονέτας, δίπλα στην κούνια του  παιδιού της, ενώ στην κρεβατοκάμαρα βρισκόταν δεμένος σε μια καρέκλα ο 32χρονος σύζυγός της. Οι δράστες κρέμασαν ακόμα και τον σκύλο της οικογένειας.

Αρπάξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των κακοποιών, που αφαίρεσαν τη ζωή σε μία νέα γυναίκα, στέρησαν σε ένα μωράκι 11 μηνών την τρυφερότητα και το χάδι της μητέρας του και έκλεψαν το μέλλον ενός ζευγαριού.

Γιατί επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι ληστές γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και έτσι τις… τύφλωσαν εύκολα, χωρίς να καταγραφεί τίποτα. Παράλληλα, γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην οικία του, προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβεται ο… θησαυρός. Τέλος γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν φύλακας και έτσι τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Οι κακοποιοί έδειξαν ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ (που βρισκόταν στο σπίτι και άρπαξαν οι δράστες) φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος. Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της άτυχης 20χρονης.

Προσπαθούν μέσω της τεχνολογίας να βρουν τα πρόσωπά τους

Η έρευνα από τις ομάδες που ασχολούνται με την υπόθεση αλλά και η τεχνολογία αναμένεται να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που ευθύνονται για την αποτρόπαια πράξη. Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για σεσημασμένους ληστές και μέλη εγκληματικών ομάδων που έχουν κι άλλες φορές μπει σε σπίτια ενώ οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα.

Σύμφωνα με το Open, έχει δοθεί σε όλα τα εγκληματολογικά εργαστήρια να ασχοληθούν κατά προτεραιότητα με την υπόθεση εστιάζοντας στο DNA που μπορεί να οδηγήσει στα χνάρια των δραστών. Ξεκάθαρο θεωρείται και από την ΕΛ.ΑΣ πως η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία και πως οι δολοφόνοι είχαν πληροφορίες για την οικογένεια.

Η βαρβαρότητα της πράξης τους αποδεικνύεται και από το γεγονός πως οι δράστες προχώρησαν στο έγκλημα παρά το γεγονός πως ο άνδρας του σπιτιού δεν αντιστάθηκε και τους είπε από την αρχή πού βρίσκονταν τα χρήματα.

Παρακολουθούσαν επί ημέρες το σπίτι – Τα βασικά λάθη που θα τους προδώσουν

Μιλώντας για την υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επισήμανε ορισμένα απ’ αυτά τα λάθη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας, στα Γλυκά Νερά, ήταν σκληροί, αλλά όχι επαγγελματίες και ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν.

Αρχικά, επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι εάν οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι επί ημέρες, θα είχαν φροντίσει να κάνουν τον σκύλο της οικογένειας να σιωπήσει, όταν αποφάσισαν να «χτυπήσουν». «Βλέπουν ότι υπάρχει ένα σκυλί. Το σκυλί γαβγίζει, όπως λένε οι μαρτυρίες. Σκοτώνουν το σκυλί. Με τι; Με τα χέρια; Αν κατόπτευαν τον χώρο επί πολλές ημέρες δεν φρόντισαν να κάνουν τον σκύλο να σιωπήσει, με κάποιον τρόπο, και να σταματήσει να γαβγίζει;», είπε.

Υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι για ληστεία, αλλά αυτή μετατράπηκε σε δολοφονία, κάτι που ουσιαστικά κανείς ληστής δεν θέλει γιατί επιβαρύνει τη θέση του, κάτι που προκαλεί ερωτήματα.

Επιχειρηματολογώντας ότι οι δράστες δεν ήταν επαγγελματίες, σημείωσε ότι αφενός άφησαν πίσω τους αυτόπτη μάρτυρα και αφετέρου επέλεξαν να δράσουν ένα βράδυ που ήταν και ο σύζυγος στο σπίτι της οικογένειας. Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί» οι δράστες.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών – Τα βίντεο, το οικόπεδο και η «εσωτερική πληροφόρηση»

Συντετριμμένος ο 32χρονος: «Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς»

Στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με την άτυχη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, μετέβη λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης ο 32χρονος. Συνοδευόμενος από αστυνομικούς ο άνδρας εισήλθε στη μεζονέτα, προκειμένου να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Παρέμεινε για καμία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας εμφανίστηκε συντετριμμένος, εκφράζοντας, ωστόσο τη βεβαιότητα του ότι οι αρχές θα βρουν τους δράστες και θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους. «Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», είπε συγκεκριμένα πριν αποχωρήσει από το σημείο.

Δύο έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση – Στο στόχαστρο σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα

Για την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες. Η πρώτη και βασική από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η δεύτερη από το Τμήμα Διαρρηκτών, γιατί εκτιμάται ότι οι δράστες δεν είναι πρωτάρηδες. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται άλλες παρόμοιες υποθέσεις και οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τους φακέλους τους προκειμένου να βρουν άλλες τέτοιου είδους ληστείες σε σπίτια, με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή οι δράστες να είναι τρεις, να κρατούν τα συγκεκριμένα όπλα και να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με full face, ενώ ερευνούν τον κατάλογο των κακοποιών που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα.

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών βρέθηκε από το πρωί ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα, μήπως κάποιος είτε από τη σωματοδομή του είτε από κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του θυμίσει έναν από τους τρεις ληστές και δολοφόνους της γυναίκας του. Πρόκειται για εικόνες από σεσημασμένους για παρόμοια αδικήματα, από κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν ή έλαβαν πρόσφατα άδεια από σωφρονιστικά ιδρύματα.

«Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό» – Σοκάρει ο 32χρονος πιλότος

Η μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν σοκάρει. Ο 32χρονος Μπάμπης έδωσε αρκετές ώρες κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που βίωσαν στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: «Έκαναν πολλά λάθη, δεν ήταν επαγγελματίες» – Πού στρέφονται οι Αρχές

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες, full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουμε για τις μηχανές και το είχε σηκώσει μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε;» φέρεται να είπε ο 32χρονος, όπως μετέδωσε το OPEN.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς οι δράστες τους έδεσαν, καθώς και στη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τις φωνές της συζύγου του.

«Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο γρήγορα. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες.

Άκουγα τη γυναίκα να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι κι εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» ανέφερε ο 32χρονος.

Η αγορά του οικοπέδου

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν και ποιοι γνώριζαν για το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που είχε το ζευγάρι στο σπίτι, καθώς και ποιος ήταν ενήμερος για την αγορά του οικοπέδου στην οποία είχαν προβεί. Δηλαδή, αναζητούν μήπως κάποιος γνώριζε ότι είχε κάνει αυτή την αγορά και ηθελημένα ή άθελά του έδωσε αυτή την πληροφορία σε κάποιους.

Πάντως ο 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, σχεδόν από την πρώτη στιγμή έσπευσε να πει στους δράστες πού βρίσκονται τα χρήματα κρυμμένα. Το ζευγάρι είχε προχωρήσει στην ανάληψη του χρηματικού ποσού λίγες ημέρες νωρίτερα λόγω της αγοράς του οικοπέδου και επειδή χρειαζόταν αυτά τα χρήματα για να προχωρήσει σε κάποιες πληρωμές. Σε κάθε περίπτωση στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλοι όσοι είχαν μπει στη μεζονέτα το τελευταίο χρονικό διάστημα για να εργαστούν για την οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Η στιγμή που η γιαγιά απομακρύνει το 11 μηνών μωρό από το σπίτι του ζευγαριού

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο σύζυγος της 20χρονος δεν έχει πλήρη εικόνα για όσα συνέβησαν, καθώς του είχαν δέσει γύρω από τον λαιμό μια ταινία που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες. Μάλιστα, ήταν τόσο σφιχτά δεμένη που κόντεψε να λιποθυμήσει. Την ίδια ταινία χρησιμοποίησαν οι δράστες και για να του κλείσουν τα μάτια. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο 32χρονος περισσότερο άκουγε παρά έβλεπε όσα εκτυλίσσονταν μέσα στο σπίτι του. Στη μεζονέτα υπήρχε και μια κάμερα ασφαλείας, η οποία ήταν ορατή. Οι δράστες την αντιλήφθηκαν, άλλαξαν τη θέση της και τη χτύπησαν, προκειμένου να μην καταγράφει τις κινήσεις τους.

Το χρονικό του εφιάλτη

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων, οι δράστες μπήκαν στην τριώροφη μεζονέτα γύρω στις 4 με 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, από παράθυρο του ημιυπόγειου, στην πίσω πλευρά του σπιτιού.

Από την εσωτερική σκάλα ανέβηκαν στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το σαλόν

ι. Ο 32χρονος Μπάμπης άκουσε φασαρία και το γάβγισμα του σκύλου και κατέβηκε στο σαλόνι, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις κουκουλοφόρους ληστές, οι δύο εκ των οποίων κρατούσαν όπλα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο 32χρονος στους αστυνομικούς, ο πιο κοντός από τους δράστες φαίνεται να ήταν εκείνος που είχε τον ρόλο του «καθοδηγητή» και έδινε τις εντολές.

Διαβάστε επίσης: Ράδιο Αρβύλα: Το σχόλιο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν – «Τα ζώα σκότωσαν μητέρα δίπλα στο μωρό της»

Φίμωσαν με ταινία και έδεσαν χειροπόδαρα τον 32χρονο ενώ με μια μπλούζα έδεσαν πισθάγκωνα και την άτυχη 20χρονη μητέρα.

Επίμονα ζητούσαν χρήματα με μοχλό πίεσης την ζωή του παιδιού της οικογένειας που έκλαιγε φοβισμένο. Ο 32χρονος, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε, υπέδειξε το κουτί από παιδικό παιχνίδι στο ημιυπόγειο του σπιτιού όπου βρίσκονταν οι οικονομίες της οικογένειας.

Οι 20χρονη στην προσπάθειά της να προστατέψει το 11 μηνών παιδί της άρχισε να αντιστέκεται. Τότε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, εκείνοι με ένα μαξιλάρι την έπνιξαν και την άφησαν νεκρή δίπλα στο παιδί της…

Ο 32χρονος αν και δεμένος κατάφερε, γύρω στις 06:00, κατάφερε φτάσει στο κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία.

Φτάνοντας οι αστυνομικοί βρήκαν κατεστραμμένη την εξωτερική κάμερα ασφαλείας λίγο πριν αντικρύσουν το εφιαλτικό σκηνικό.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024