Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δολοφόνων - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία - Τα τρία κλειδιά στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Γλυκά Νερά: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δολοφόνων – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Τα τρία κλειδιά στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες των αστυνομικών δείχνουν ότι πιθανότατα πρόκειται για μια από τις σκληρές συμμορίες ληστών που έχει βάση τα δυτικά προάστια και βάζει στο στόχαστρο σπίτια στην βορειοανατολική Αττική

Ζήτημα τιμής για την ελληνική Αστυνομία, αλλά και για την ελληνική κοινωνία που παραμένει συγκλονισμένη, αποτελεί η εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Κάρολάιν μπροστά στα μάτια του συζύγου και του 11 μηνών βράφους της.

Ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες του άγριου εγκλήματος ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Μάλιστα, για την κυβέρνηση η υπόθεση θεωρείται τόσο σημαντική που προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000€) ευρώ, για όποιον «παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών».

Οι έρευνες των αστυνομικών δείχνουν ότι πιθανότατα πρόκειται για μια από τις σκληρές συμμορίες ληστών που έχει βάση τα δυτικά προάστια και βάζει στο στόχαστρο σπίτια στην βορειοανατολική Αττική.

Τα μέλη της, πιθανότατα είναι σεσημασμένοι με παρελθόν σε τέτοιου είδους χτυπήματα, που πίστεψαν ότι μπαίνοντας στη μονοκατοικία του 32χρονου πιλότου, θα κάνουν τη μεγάλη μπάζα. Παράλληλα, θέλουν να διαπιστώσουν πως οι δολοφόνοι ληστές γνώριζαν ότι το νεαρό ζευγάρι είχε στο σπίτι του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ψάχνουν να δουν αν έχει σχέση με μια αγοραπωλησία οικοπέδου που έγινε τους τελευταίους μήνες και ο 32χρονος πιλότος συνήθιζε να έχει κάποιες χιλιάδες ευρώ κρυμμένα ή κάποιοι αλλοδαποί που δούλευαν στην οικία του γνώριζαν για τον μικρό «θησαυρό».

Η ακτινογραφία του στυγερού εγκλήματος

Οι δράστες έμειναν περίπου μια ώρα στο σημείο και εκτιμάται οτι άφησαν πίσω τους αποτυπώματα ή dna που θα αξιοποιηθούν από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικά στο σημείο που έπνιξαν και κρέμασαν το σκύλο και στο σχοινί, τη μονωτική ταινία και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν για να δέσουν και να φιμώσουν τον 32χρονο και τη σύζυγο του εκτιμούν οι ερευνητές ότι θα βρουν τη λεπτομέρεια που θα ανοίξει τον δρόμο των ερευνών. Παράλληλα, οι αστυνομικοί, λαμβάνουν καταθέσεις απο γείτονες για να διαπιστώσουν αν άκουσαν ή είδαν κάτι τόσο το συγκεκριμένο βράδυ όσο και προηγούμενα ενώ σαρώνουν και κάμερες της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το μέσο διαφυγής και το δρομολόγιο των δολοφόνων-ληστών.

Ποιοι έχουν αναλάβει την έρευνα

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών που έχει συσταθεί για να εξιχνιάσει το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία σκιαγραφούν το προφίλ των τριών εισβολέων και από την άλλη, συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη. Όλα δείχνουν ότι από κάπου η συμμορία των δολοφόνων ληστών έμαθαν για τα χρήματα που έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο, η οικογένεια του πιλότου. Τους παρακολουθούσαν μέρες και κατέγραψαν όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας τους πριν περάσουν στην τελευταία και πιο ειδεχθή φάση του σχεδίου τους.

Μέχρι και το γεγονός ότι η 20χρονη Καρολάιν ήταν άριστη γνώστης του kick –boxing φαίνεται πως είχαν υπόψη τους και για αυτό και την έδεσαν για να μη μπορεί να αντιδράσει και όταν έβαλε τις φωνές αποφάσισαν να της κλείσουν για πάντα το στόμα δένοντας τη πισθάγκωνα και προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο. Το συγκλονιστικό είναι ότι σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων της πολιτικής αεροπορίας, κάποια στιγμή άκουσε τον έναν από τους τρεις δράστες να λέει στην 20χρονη σύζυγο του «πες μας που είναι τα λεφτά, θα σκοτώσουμε το μωρό».

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Οι κακοποιοί έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ -που άρπαξαν οι δράστες- φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Η Αστυνομία επικεντρώνεται σε αυτό το στοιχείο και γι’ αυτό ζήτησε από τον 32χρονο να αναφέρει πότε έκανε την ανάληψη του ποσού και το δρομολόγιο που ακολούθησε. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος.

Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, όπου έγινε η φρικιαστική δολοφονία, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της αδικοχαμένης 20χρονης.

Μια πολύ σημαντική πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας θέλει την αστυνομία να έχει στα χέρια της ένα αρκετά καλό στοιχείο, στο οποίο μπορεί να «πατήσει» ούτως ώστε να στρέψει τις έρευνες προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο με έναν ύποπτο άνδρα, ο οποίος στις 05:30 τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκεται έξω από το μεζονέτα, στην οποία γράφεται το τραγικό τέλος της 20χρονης Κάρολαϊν.

Ήδη το βίντεο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, έχει μεγεθυνθεί η εικόνα και προσπαθούν να δουν τα πάντα από εκεί.

Η γλώσσα των δραστών

Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν την εθνικότητα των δραστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εφιαλτικής νύχτας οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, στο τέλος, όπως είπε ο 32χρονος σύζυγος, όταν μίλησαν μεταξύ τους χρησιμοποίησαν μια συγκεκριμένη ξένη διάλεκτο.

Οι αστυνομικοί περιμένουν να ηρεμήσει ο 32χρονος άνδρας, ο οποίος όπως είναι λογικό βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, και στη συνέχεια να προσπαθήσει να θυμηθεί λέξεις που θα βοηθήσουν τις αρχές να βρουν την εθνικότητα των δραστών.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024