«Ασημένια» η Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο και κατάφερε, στην έκτη συμμετοχή της, να ανέβει επιτέλους στο βάθρο, μετά από πέντε τέταρτες και έξι πέμπτες θέσεις.
Το πρώτο μετάλλιό της στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, κατέκτησε η Ελλάδα με την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η 27χρονη αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο και κατάφερε, στην έκτη συμμετοχή της, να ανέβει επιτέλους στο βάθρο, μετά από πέντε τέταρτες και έξι πέμπτες θέσεις.
Η πρωταθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 89,2897 βαθμούς και έμεινε πίσω μόνο από την Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα, που βαθμολογήθηκε με 91,8445. Την τριάδα συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα, Βασιλίνα Χαντόσκα, που ξεπέρασε οριακά τη δεύτερη Ελληνίδα του τελικού, Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία.
Είναι το έκτο μετάλλιο της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πρώτο μετά από 15 χρόνια (συμπτωματικά και τότε στη Βουδαπέστη). Επίσης, η δεύτερη θέση της Πλατανιώτη «ισοφαρίζει» την καλύτερη ελληνική επίδοση, που είχε ως τώρα η Χριστίνα Θαλασσινίδου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, το 1991, το οποίο ήταν και το παρθενικό μετάλλιο της χώρας μας σε οποιοδήποτε άθλημα της πισίνας.
Η Πλατανιώτη θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει ακόμη ένα μετάλλιο στη συγκομιδή της αύριο το πρωί (12/5, 10:00), όταν αγωνίζεται στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, όπου ήταν τρίτη στον προκριματικό.
Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο:
1. Μάρτα Φιέντινα (Ουκρανία) 91,8445 βαθμοί
2. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) 89,2897
3. Βασιλίνα Χαντόσκα (Λευκορωσία) 87,7173
4. Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) 87,0872
5. Λάρα Μέχνινγκ (Λιχτενστάιν) 83,4478
6. Ιλόνα Φάρνι (Ελβετία) 79,2455
7. Νάντα Ντααμπούσοβα (Σλοβακία) 78,0825
8. Μάρτα Μούρου (Ιταλία) 76,5767
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























![Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-19T223643Z_61840975_UP1EM7J1QLF9R_RTRMADP_5_SOCCER-WORLDCUP-ESP-ARG-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442