Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μέικον «καθάρισε» για την ΑΕΚ (102-89)

Ο Μέικον «καθάρισε» για την ΑΕΚ (102-89)

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ φτάνοντας 100άρα (102-89), με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μέικον που μετέτρεψε το «θρίλερ» σε εύκολη επικράτηση.

Άλλο ένα ντέρμπι Δικεφάλων για φέτος βάφτηκε κιτρινόμαυρο. Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ (102-89) στην πρώτη αγωνιστική των playoffs της Basket League, έχοντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή Ντάριλ Μέικον που με τα δικά του μεγάλα σουτ «καθάρισε» τους Θεσσαλονικείς.

Το σκορ μπορεί να δείχνει πως η Ένωση είχε ένα εύκολο βράδυ, όμως αυτό δεν ισχύει διότι οι δύο ομάδες σε όλη την αναμέτρηση πηγαίναν χέρι χέρι. Ωστόσο, ο Αμερικανός το πήρε πάνω του και μετέτρεψε το… θρίλερ σε άνετη νίκη, η οποία είναι η τέταρτη της ομάδας του Αγγέλου επί των ασπρόμαυρων τη φετινή σεζόν.

Πέρα από την χαρά του τελικού αποτελέσματος, επικρατεί και αγωνία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο Λάνγκφορντ πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Ο Κιθ πήγε στο νοσοκομείο ώστε να υποβληθεί σε μαγνητική και υπάρχει ανησυχία για θλάση.

Στην πρώτη περίοδο ο Δικέφαλος του βορρά ήταν ελαφρώς ανώτερος και βρισκόταν μόνιμα μπροστά στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 7 πόντους (15-22). Η Ένωση είχε μεγάλη αστοχία στα τρίποντο και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι ασπρόμαυροι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με διαφορά 6 πόντων (19-25).

Στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό που είχαν και στο πρώτο, έχοντας σταθερά το προβάδισμα. Ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο πεντάλεπτο και με πρωταγωνιστές τους Χρυσικόπουλο και Μέικον πήραν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά (39-38). Μάλιστα, το προβάδισμα το διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (52-46).

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη πραγματοποίησε άλλο ένα δυνατό ξεκίνημα και με ένα σερί 7-0 μάζεψε τη διαφορά (54-53). Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, με τους γηπεδούχους να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ, όμως χωρίς να παίρνουν κάποια σημαντική διαφορά (73-72).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν τελείως. Ο Μέικον πήρε… φωτιά και με τρία σερί τρίποντα μετέτρψε το ντέρμπι σε εύκολη υπόθεση, στέλνοντας τη διαφορά στο +14 (93-79). Έτσι, τελείωσε το παιχνίδι ουσιαστικά η Ένωση, με το τελικό σκορ να πηγαίνει στο 102-89.

Δεκάλεπτα: 19-25, 52-46, 73-72, 102-89

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024