Δεν είναι μόνο ο Ελον Μασκ: Οι δισεκατομμυριούχοι με παθήσεις «νευροδιαφορετικότητας»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που έχει δηλώσει ότι είναι «νευροδιαφορετικός»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που έχει δηλώσει ότι είναι «νευροδιαφορετικός».
Σύμφωνα με το Forbes, ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Μπιλ Γκρος αποκάλυψε το 2019 ότι και ο ίδιος έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αναφέροντας στο Bloomberg ότι πιστεύει πως η κατάστασή του τον κάνει καλύτερο ως επενδυτή.
«Σου επιτρέπει να συγκεντρώνεσαι μακροπρόθεσμα σε κάποια πράγματα χωρίς να μπλέκεσαι σε λεπτομέρειες» είχε πει χαρακτηριστικά.
Ο Γκρος, η περιουσία του οποίου αγγίζει στα 1,5 δισ. δολάρια, δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό η διάγνωσή του να εξηγεί τη δυσκολία του να διατηρήσει την οπτική του επαφή με κάποιον καθώς και την εμμονική του συνήθεια συλλογής σφραγίδων.
Ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ
H περιουσία του ιδρυτή της ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, εκτιμάται από τους Forbes ότι ανήλθε σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια, από το 2005 έως το 2010. Ο ίδιος είναι δυσλεξικός. Μάλιστα, οι ξεχωριστές σουηδικές ονομασίες των προϊόντων ΙΚΕΑ ήταν μία δική του ιδέα, γιατί δυσκολευόταν με τους τυπικούς, αριθμητικούς κωδικούς αποθεμάτων.
Ο Τσαρλς Σουάμπ, ιδρυτής της μεγαλύτερης μεσιτικής εταιρείας των ΗΠΑ, ο οποίος έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 1,4 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα στην ανάγνωση και τη γραφή λόγω δυσλεξίας.
Monologue! ? @elonmusk pic.twitter.com/xeH1EOU79A
— Saturday Night Live – SNL (@nbcsnl) May 9, 2021
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
- Οι Μπέκαμ κάνουν χοντρό ταμείο – Αποκαλύφθηκε η τεράστια περιουσία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια
- Ιαπωνία: Φοβάται την έλλειψη νάφθας – Τι είναι και γιατί ανησυχούν οι άνθρωποι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442