Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν είναι μόνο ο Ελον Μασκ: Οι δισεκατομμυριούχοι με παθήσεις «νευροδιαφορετικότητας»

Δεν είναι μόνο ο Ελον Μασκ: Οι δισεκατομμυριούχοι με παθήσεις «νευροδιαφορετικότητας»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που έχει δηλώσει ότι είναι «νευροδιαφορετικός»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που έχει δηλώσει ότι είναι «νευροδιαφορετικός».

Σύμφωνα με το Forbes, ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Μπιλ Γκρος αποκάλυψε το 2019 ότι και ο ίδιος έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αναφέροντας στο Bloomberg ότι πιστεύει πως η κατάστασή του τον κάνει καλύτερο ως επενδυτή.

«Σου επιτρέπει να συγκεντρώνεσαι μακροπρόθεσμα σε κάποια πράγματα χωρίς να μπλέκεσαι σε λεπτομέρειες» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γκρος, η περιουσία του οποίου αγγίζει στα 1,5 δισ. δολάρια, δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό η διάγνωσή του να εξηγεί τη δυσκολία του να διατηρήσει την οπτική του επαφή με κάποιον καθώς και την εμμονική του συνήθεια συλλογής σφραγίδων.

Ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ

H περιουσία του ιδρυτή της ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, εκτιμάται από τους Forbes ότι ανήλθε σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια, από το 2005 έως το 2010. Ο ίδιος είναι δυσλεξικός. Μάλιστα, οι ξεχωριστές σουηδικές ονομασίες των προϊόντων ΙΚΕΑ ήταν μία δική του ιδέα, γιατί δυσκολευόταν με τους τυπικούς, αριθμητικούς κωδικούς αποθεμάτων.

Ο Τσαρλς Σουάμπ, ιδρυτής της μεγαλύτερης μεσιτικής εταιρείας των ΗΠΑ, ο οποίος έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 1,4 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα στην ανάγνωση και τη γραφή λόγω δυσλεξίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024