Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιαμαρέλλου για self test: Είχαν αποτέλεσμα - Ολοι πρέπει να δείχνουν αίσθημα ευθύνης

Γιαμαρέλλου για self test: Είχαν αποτέλεσμα – Ολοι πρέπει να δείχνουν αίσθημα ευθύνης

H κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι θα την ανησυχούσε περισσότερο αν τα τεστ έδειχναν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τα περιστατικά με τα ψευδώς θετικά self tests των μαθητών μίλησε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Όπως τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου, θα την ανησυχούσε περισσότερο αν τα τεστ έδειχναν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. «Γιατί θα ξέφευγαν από τον σκοπό που είχαν» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην αρχή της εφαρμογής των rapid tests.

«Πάντως είναι γεγονός πως από τη μία ανοίξαμε τα λύκεια, το λιανεμπόριο και σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν αποδίδεται αύξηση των κρουσμάτων.  Που σημαίνει ότι τα self tests, παρά τα μειονεκτήματα, είχαν αποτέλεσμα» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ.

«Πρέπει να προσέξουμε την τεχνική που κάνουμε τα self tests και να ακολουθούμε τις οδηγίες που υπάρχουν σε αυτά» τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει οι μαθητές που δεν καταφέρνουν να το ολοκληρώσουν να απευθυνθούν στους αρμόδιους φορείς και να μην υποστηρίξουν ψευδώς ότι είναι αρνητικοί.

Για την πορεία της πανδημίας και την απελευθέρωση των δραστηριοτήτων από το ερχόμενο Σάββατο, η κυρία Γιαμαρέλλου ανέφερε ότι όλα δείχνουν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται και έρχονται καλύτερες ημέρες. «Αν δεν προσέξουμε και χαλαρώσουμε, κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι μπορεί να γίνει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «όλοι πρέπει να δείχνουν ένα αίσθημα ευθύνης, προς τον εαυτό του και τους άλλους».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024