Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται στενά από χθες, Κυριακή, με την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης αγωγών καυσίμων Colonial Pipeline, προκειμένου να τη βοηθήσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της μετά την επίθεση με κακόβουλο λογισμικό εκβίασης για απόσπαση λύτρων που υπέστη, με συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας ενός σημαντικού δικτύου μεταφοράς καυσίμων που τροφοδοτεί πολυπληθείς πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ, όπως έγραψε το Reuters.

Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν αναφερθεί, σε σχέση με τα λειτουργικά προβλήματα που προκάλεσε, ενώ μέλη του Κογκρέσου επισήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας σημαντικών ενεργειακών υποδομών στις ΗΠΑ από κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, δήλωσε ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του αγωγού είναι προτεραιότητα για το Λευκό Οίκο και πως η Ουάσιγκτον εργάζεται προς την κατεύθυνση να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα στον εφοδιασμό καυσίμων.

Σε αυτό το πλαίσιο συμβάλλει ώστε η εταιρεία να ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατόν τη λειτουργία του μεγαλύτερου από 8.850 χλμ Δικτύου από το Τέξας μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ.

Η Colonial ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι κύριες γραμμές του δικτύου της που ανεφοδιάζει με καύσιμα, παραμένουν εκτός λειτουργίας, αλλά μερικές μικρότερες γραμμές μεταξύ τερματικών σταθμών και σημείων διανομής καυσίμων επαναλειτουργούν.

Ούτε η Ραϊμόντο, αλλά ούτε και η εταιρεία έδωσαν μία εκτίμηση για την ημερομηνία πλήρους επαναλειτουργίας του αγωγού, ενώ η Colonial αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω χθες.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής προμήθειας βενζίνης κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη του 3% στα 2.217 δολάρια το γαλόνι (3,785 λίτρα).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το Μάιο του 2018, καθώς οι αγορές άνοιξαν για τη νέα εβδομάδα και οι παράγοντες της αγοράς αντέδρασαν στη διακοπή της λειτουργίας του αναφερόμενου αγωγού.

Η Colonial μεταφέρει περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης ημερησίως και άλλα καύσιμα από διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού προς πελάτες της στις κεντρικές και νοτιοανατολικές πολιτείες.

(Πηγή πληροφοριών: ΟΤ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο