Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Dogecoin: Ο Ελον Μασκ και τα «παιχνίδια» με το κρυπτονόμισμα

Dogecoin: Ο Ελον Μασκ και τα «παιχνίδια» με το κρυπτονόμισμα

Από τα 73 σεντς, κάτω από τα 51,4 σεντς, βρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες το τέταρτο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, δικαιώνοντας τις κεντρικές τράπεζες που καλούν τον κόσμο να μείνει… μακριά για να μην χάσει τα χρήματα του

Μία και μόνο αρνητική τοποθέτηση του μέγα παίχτη και υποστηρικτή των κρυπτονομισμάτων, Έλον Μασκ, ήταν υπέρ αρκετή για να βυθίσει το Dogecoin κατά 29% μέσα σε λίγες ώρες. Αν και το τέταρτο μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση εξακολουθεί να μετρά σημαντικά κέρδη για τη χρονιά κόντρα σε προειδοποιήσεις και επιφυλάξεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων.

To Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν… αστείο το 2013 έχει ανέβει πάνω από 20.000% από την περασμένη χρονιά. Μόνο τον τελευταίο μήνα, τα κέρδη του ξεπέρασαν το 800%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση του να ανέβει στα 73 δισ. δολάρια και έτσι να ξεπεράσει έτερα, πιο γνωστά κρυπτονομίσματα, όπως το litecoing και το tether.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla ήταν εξαρχής ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του, οπότε η αγορά περίμενε τι σχόλιο θα μπορούσε να κάνει κατά την εμφάνιση του στη δημοφιλή εκπομπή «Saturday Night Live».

Πραγματικά, στην εμφάνιση του, ο κ. Μασκ υποστήριξε πως ναι μεν το dogecoin είναι ασταμάτητο και μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο, όμως παραδέχτηκε πως τελικά είναι απλά μια φασαρία (hustle), γεγονός που προφανώς απογοήτευσε την αγορά με αποτέλεσμα τη δραστική υποχώρηση του κρυπτονομίσματος από το ρεκόρ των 73 σεντς κάτω από τα 51,4 σεντς.

Ο ίδιος ο Μασκ σε tweet του την Πέμπτη είχε γράψει πως «το κρυπτονόμισμα είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να είναι το επόμενο νόμισμα του πλανήτη», όμως είχε καλέσει τον κόσμο να επενδύει τα χρήματα του με πολύ προσοχή.

Όμως, ο ίδιος και η Tesla εξακολουθούν να επενδύουν μαζικά σε κρυπτονομίσματα και μάλιστα από το Φεβρουάριο η εταιρεία έχει δηλώσει πως πολύ σύντομα θα μπορεί να δεχτεί πληρωμή για τα οχήματα της σε κρυπτονόμισμα (πιθανότατα Bitcoin σε πρώτη φάση).

Στον αντίποδα, λίαν επιφυλακτική, αν όχι αρνητική στάση απέναντι στην ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων κρατούν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Η ΕΚΤ έχει διαμηνύσει πως δεν θέλει να έχει σχέση με τα κρυπτονομίσματα, εκτιμώντας πως είναι υψηλού ρίσκου και πως για αυτά διενεργούνται έλεγχοι για εγκληματικές ενέργειες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κάθετα αρνητικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του, την Πέμπτη, και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι. «Θα το επαναλάβω ξεκάθαρα. Αγοράστε τα, μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα» τόνισε ξερά αναφερόμενος σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Πηγή ot.gr

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024