Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επέστρεψε στις νίκες η Λίβερπουλ (2-0)

Επέστρεψε στις νίκες η Λίβερπουλ (2-0)

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ» για την 35η αγωνιστική της Premier League, ανέβηκε στην 6η θέση με 57 βαθμούς και βρίσκεται στο -6 από την τετράδα με παιχνίδι λιγότερο.

Μια σημαντική νίκη στην προσπάθειά της για την έξοδο στο Champions League έκανε η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Σαουθάμπτον για την 35η αγωνιστική της Premier League.

Έτσι, οι Reds ανέβηκαν στην 6η θέση με 57 βαθμούς και βρίσκονται στο -6 από την τετράδα με παιχνίδι λιγότερο. Πρώτο γκολ του Τιάγκο με την κόκκινη φανέλα, 100η νίκη του Κλοπ στο «Άνφιλντ».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 10′ με τον Μανέ να αστοχεί μέσα από την περιοχή. Στο 19′ ο Σαλάχ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Φόρστερ να αποκρούει, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Φίλιπς μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι Reds ανέβασαν ρυθμούς και έχασαν δύο νέες μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 25′ ο Φόρστερ σταμάτησε τον Ζότα που σούταρε μέσα από την περιοχή και ένα λεπτό αργότερα, ο Βαϊνάλντουμ σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι.

Οι «Άγιοι» βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ στο 30′, αλλά ο Άλισον δήλωσε παρών και απέκρουσε τόσο την προσπάθεια του Άνταμς όσο και αυτή του Ρέντμοντ στη συνέχεια. 46 δευτερόλεπτα μετά από αυτή την απόκρουση, η Λίβερπουλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σαλάχ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μανέ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-0 στο 31′.

Η ομάδα του Κλοπ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη και απείλησε στο 49′ με τον Ζότα να σουτάρει από πλάγια θέση και να αναγκάζει τον Φόρστερ να διώξει σε κόρνερ. Οι φάσεις μειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Σαουθάμπτον να χάνει ευκαιρία στο 71′, με τον Άλισον να αποκρούει το σουτ του Ντιαλό.

Ο Ζότα έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Λίβερπουλ στο 78′, ενώ στο 81′ ο Μανέ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Τιάγκο στο 90′ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Φίλιπς, Ρ.Ουίλιαμς, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Ζότα (79’ Φιρμίνο), Μανέ (90+3′ Κέρτις Τζόουνς), Σαλάχ (87’ Τσάμπερλεϊν)

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Βέστεργκαρντ, Γουόκερ Πίτερς, Στίβενς, Μπεντνάρεκ, Άρμστρονγκ, Ρέντμοντ, Γουόρντ Πράουζ, Τέλα (66’ Ομπαφέμι), Γουόλκοτ (66’ Ντιαλό), Άνταμς (79’ Ντζενεπό)

Sports in

Ο νέος… Χάαλαντ: Το wonderkid που έχει «τρελάνει» την Άρσεναλ και τον Αρτέτα (vids)

Κίνηση για την απόκτηση του επιθετικού της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο, θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν η Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024